Bezoek Sardinië voor natuur, cultuur, zee en strand

Bekijk accommodaties in Italie
Bezoek Sardinië voor natuur, cultuur, zee en strand

Sardinië biedt de vakantieganger niet alleen een prachtige natuur, maar ook een interessante cultuur en overblijfselen van Romeinse, Spaanse en Arabische afkomst. Of je nu een natuurliefhebber bent, graag de cultuur van een land ervaart, of houdt van relaxen op het strand, Sardinië heeft het.

Natuur op Sardinië

Op Sardinië heb je geen last van massatoerisme en kun je bezienswaardigheden in alle rust bezoeken. Met oude plaatsjes, mooie natuur en rustige stranden valt er dan ook genoeg te ontdekken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Monte Novo San Giovanni, waar de indrukwekkende rotsformaties en prachtige uitzichten vanaf deze berg je gedurende de hele wandeling verrassen. De Gola di Gorropu is een van Europa’s diepste kloven. De wanden zijn op sommige punten meer dan 300 meter hoog en een wandeling door de kloof geeft dan ook het gevoel minuscuul te zijn. Ben je niet zo’n fanatieke klimmer, dan kun je ook voor wat vlakker landschap kiezen. Aan de Golf van Orosei liggen prachtige stranden met kliffen waarin zich zeegrotten bevinden, die zeker de moeite van het bezichtigen waard zijn.

Steden en dorpen op het eiland

Iglesias is de hoofdstad van Carbonia-Iglesias en ligt aan de Westkust van Sardinië. Hier kun je door de idyllische steegjes wandelen, kerken bezoeken en op een terrasje uitrusten. Het plein bij de dom is zeker een bezoek waard wanneer je deze stad aandoet. Orgosolo ligt centraal op Sardinië. Hier kun je prachtige muurschilderingen bezichtigen, die door het hele plaatsje verspreid te vinden zijn. Vooral aan de Corso Repubblica zijn mooie muurschilderingen te zien. Waar je in de kustplaatsen vooral veel faciliteiten voor het toerisme treft en gezellige boulevards vindt, zijn de bergdorpen rustig en vind je er veel groen en vee.

Dit mag je ook niet missen op Sardinië

Sardinië leent zich uitstekend voor fietsen en er zijn dan ook heel wat fietsroutes uitgestippeld. Deze zijn opgedeeld in niveaus, zowel geoefende fietsers als ervaren mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen tijdens hun vakantie. Eendaags of meerdaags, staan bij de route alle bezienswaardigheden vermeld. Ook de keuken van Sardinië mag er zijn en heeft naast gelijkenissen ook grote verschillen met de typisch Italiaanse keuken. Zo kun je prima terecht voor een Italiaanse gelato, risotto of pasta. Maar Sardinië zelf staat bekend om zijn dunne knapperige brood dat pane carasau heet. Ook de mirtelikeur Mirto en het big aan het spit genaamd Porceddu is erg bekend in de streek. De wijn van Sardinië is prima te versmaden en vooral de wijn van de cannonaudruif is populair op het eiland.

Naast deze prachtige pareltjes en heerlijke gerechten van het eiland, kun je ook genieten van de zonnige dagen aan het strand of bij het zwembad. Of je nu houdt van natuur, cultuur, fietsen of ontspannen: Sardinië is de plek voor een topvakantie.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie