5 redenen om naar Sicilie te gaan

Bekijk accommodaties in Italie
5 redenen om naar Sicilie te gaan

Wanneer je op vakantie gaat, is het vinden van een geschikte plaats niet altijd even eenvoudig. Veel mensen hebben allerlei eisen en willen ook nog eens het liefst iedere een keer ergen anders op vakantie. Het eiland Sicilië is een fantastische locatie voor een vakantie. Er zijn talloze redenen waarom je hier de vakantie van je leven beleven en waarom je eigenlijk echt naar dit eiland in de Middellandse Zee toe moet gaan. Hieronder geven we je vijf redenen om naar Sicilië te gaan. 

Mooiste stranden van Europa

Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk vinden de meeste mensen zon, zee en strand erg belangrijke ingrediënten tijdens een vakantie. Dat zit op Sicilië wel goed. Het eiland beschikt namelijk over enkele van de mooiste stranden van Europa. Bovendien schijnt de zon er vrijwel altijd én is Sicilië omringd door het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Populaire badplaatsen zoals Cefalu en Taormina bieden veel ruimte en zijn voorzien van alle gemakken. Ook de onderwaterwereld rondom het eiland is schitterend, zodat duiken en snorkelen een prachtig avontuur wordt.

Fantastische natuur

Liefhebbers van natuur kijken op Sicilië hun ogen uit. De flora en fauna op het eiland zijn namelijk erg veelzijdig. Je vindt er hoge bergtoppen en een ruig landschap. De Etna vulkaan is de belangrijkste bezienswaardigheid. Met name in de winter is deze fantastisch om te bezoeken. Het eiland is bij uitstek geschikt om te wandelen door de natuur. Bezoek vooral Parce delle Madonie dat tot de mooiste natuurgebieden van Zuid-Europa behoort.

Oude tijden herleven

Het eiland heeft ontzettend veel bezienswaardigheden waaraan vroegere overheersers te herkennen zijn. Zo kun je verschillende Griekse tempels en amfitheaters bezichtigen, maar ook Romeinse overblijfselen, Arabische huizen en barokkerken kun je op Sicilië vinden. Bezoek ook zeker de Segesta Tempel tijden je vakantie!

Heerlijk eten!

Natuurlijk is eten belangrijk tijdens de vakantie. Als je houdt van wat de zee aan voedsel te bieden heeft, ben je op Sicilië aan het juiste adres. In de vele familierestaurants worden de lekkerste en meest bijzondere visgerechten geserveerd. Ook vind je hier talloze exotische fruitsoorten én heerlijke wijnen.

Het is nog niet overgenomen door toeristen

Hoewel Sicilië steeds populairder begint de worden, proef je nog echt de authentieke eilandcultuur. Het toerisme is nog allerminst overheersend. Mega hotels vind je hier nog niet wat het uitzicht langs de kust ten goede komt. Talloze dorpjes nemen je mee terug in de tijd. De bewoners leven er in alle rust met hun familie en lijken zicht niets aan te trekken van de wereld om hen heen.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie