Wandelen door de alpe ardia trail

Bekijk accommodaties in Italie
Wandelen door de alpe ardia trail

Alpe Adria Trail - Wandelen door de geschiedenis van de Alpen. De Alpen zijn een fascinerende bergketen in Europa. In totaal beslaan de Alpen maar liefst 8 landen: Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland Italië, Liechtenstein, Slovenië en Monaco. In welk land je de Alpen ook van een bezoek voorziet, de Alpen zijn indrukwekkend, groots en laten een onuitwisbare indruk achter bij elke wandelaar of bergbeklimmer. Kennismaken met de geschiedenis van de Alpen? Alpe Adria Trail is een nieuwe wandelroute door de Alpen en een aanrader voor alle liefhebbers van de Alpen.

Alpe Adria Trail - Nieuwe wandelroute door de Alpen

De Alpe Adria Trail is maar liefst 750 kilometer lang en bestaat uit 43 verschillende bergetappes. Deze etappes lopen door de landen Oostenrijk, Italië en Slovenië. De route start in Grossglockner, de grootste berg van Oostenrijk en loopt door naar de Adriatische Zee in Slovenië. Het is aan jou om te bepalen hoelang je deze route gaat lopen en welk stukje van de route je pakt. Er is ongetwijfeld een gedeelte van de wandelroute die je aanspreekt en waar jij optimaal van geniet.

Maak kennis met 3 verschillende Alpenlanden

Alpe Adria Trail laat jou kennismaken met 3 verschillende Alpenlanden: Oostenrijk, Italië en Slovenië. Elk land heeft natuurlijk zijn eigen cultuur en deze route is een laagdrempelige manier iets op te steken van deze Alpenlanden. De route is opgedeeld in 43 verschillende etappes. Een etappe heeft een wandelduur tussen de 5 en 8 uur. Dit is afhankelijk van hoe snel je wandelt. De route is volledig voorzien van wegbewijzering, dus je hoeft zeker niet te verdwalen.

Wandelen met of zonder begeleiding

Alpe Adria Trail is te bewandelen met of zonder begeleiding van een gids. De speciale Alpe Adria Trail app helpt jou een onvergetelijke Alpenvakantie tegemoet te gaan. De app is zowel in het Engels als Duits te downloaden. Uiteraard zijn er onderweg voldoende overnachtingsmogelijkheden voor een comfortabele overnachting. Na een urenlange wandeling is het zeker aan te raden jezelf te verwennen met een warme douche, een lekkere maaltijd en een aangenaam bed.

De hoogtepunten van je wandelroute

Deze wandelroute kent diverse hoogtepunten en worden uiteraard door iedereen anders beleefd. Nationaal Park Triglav in Slovenië is schitterend om doorheen te wandelen, net als Bovec, een populaire outdoor metropool. De watervallen, forellen, sneeuw, begroeide bergtoppen of juist het wijngebied spreken ongetwijfeld aan. Verras jezelf met een onvergetelijke vakantie en start met de weergaloze en indrukwekkende Alpe Adria Trail.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie