Er zijn natuurlijk veel steden om uit te kiezen wanneer je graag een citytrip wilt doen. Denk aan Barcelona, Parijs, Praag maar natuurlijk ook Rome! Rome is een veel gekozen stad om een citytrip te doen, en dat is niet voor niets. Het is perfect voor stelletjes die willen genieten van de romantische stad, maar het is ook geweldig om te doen met een vriend(in) om de stad eens goed te verkennen. Wil jij weten wat je allemaal in Rome gezien moet hebben? Lees dan maar snel verder!

Wat moet je gezien hebben in Rome?

Wat je allereerst zeker gezien moet hebben wanneer je in Rome bent, is het Colosseum. Dit stadion is gebouwd in het jaar 80 na Christus en is nog in zeer goede staat gezien zijn leeftijd. De Romeinse keizers gebruikten het Colosseum om uit te kijken op de gevechten van gladiatoren. De gevechten konden tevens ook door gewone burgers bekeken worden. De bouwtechniek die gebruikt werd voor het Colosseum was complex en dat maakt hem nou juist zo bijzonder.

Vaticaanstad is de tweede bezienswaardigheid die zeker een aanrader is. Het werd gemaakt in 1929 en de Paus is hier de baas. Er wonen ongeveer 800 mensen en het is zo'n 44 hectare groot. Vaticaanstad heeft zo nog zijn eigen bezienswaardigheden, zoals St Peter's Square, verschillende musea en het huis van de Paus.

Als derde de Trevi fontein. Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende fonteinen ter wereld. Vooral voor toeristen is het erg aantrekkelijk om hem eens te bekijken omdat hij simpelweg prachtig is. Gooi er wat geld in en doe een wens die misschien wel uitkomt. Dagelijks wordt er maar liefst 3500 euro in de fontein gegooid! In de nacht wordt dit geld verzameld om vervolgens te doneren aan goede doelen. Zo komt je geld dus goed terecht.

Ten slotte is er nog Pompeii om te bezoeken. Dit was een plek met 15.000 inwoners, waardoor er nu genoeg te bekijken is wanneer je er rondloopt. Er zijn veel oude restanten om eens goed te bekijken en op de dag van vandaag worden er nog ontdekkingen gedaan in dit gebied. Je kunt er meer zien dan alleen overblijfselen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld marktpleinen en prachtige tempels. Wil je iets zien wat je niet zult vergeten? Ga dan voor het bezoeken van een bordeel. Hier hangen bijvoorbeeld schilderingen van standjes. Deze werden gemaakt zodat bezoekers simpel konden aanwijzen wat ze graag wilden zonder ook maar iets te hoeven zeggen.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie