De geheimen van Capri in Italië

Bekijk accommodaties in Italie
De geheimen van Capri in Italië

Voor een van de mooiste plekken van heel Italïe moet je zonder twijfel op het bijzondere eiland Capri zijn. Het eiland is sinds de Romeinse tijd al geliefd om verschillende aspecten: de klassieke schoonheden, de prachtige uitzichten en het adembenemende kustgebied. Capri kent een aantal geheime plekjes die je zeker niet mag missen wanneer je het eiland bezoekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottochtje langs de schilderachtige baaien van Capri of van een bezoek aan de La Grotta Azzura, de blauwe grot? We nemen je mee op een droomreis naar deze Italiaanse parel.

Huur een privé-boot

In de haven van Capri kun je deelnemen aan diverse bootexcursies, maar is het niet een keer ontzettend tof om een privé-boot met kapitein te huren? Vooral in het voor- en naseioen zijn de prijzen helemaal niet zo hoog in vergelijking met een excursie met meerdere mensen. Voor een trip van ongeveer twee en een half uur in de maand mei kun je ongeveer van 60 à 70 euro uitgaan. Met een privé-boot kun je optimaal genieten van de sprookjesachtige kustlijn van Capri. Ontdek de verborgen stranden, bijzondere kliffen en spannende grotten van het eiland.

La Piazzetta

Veel vakantiegangers blijven op Capri vaak haken bij de toeristische restaurants en hotspots. Dat is zonde want er is een heel sfeervol gedeelte in het stadje Capri waar je uren kunt zitten onder het genot van een fris drankje en een lekkere Italiaanse maaltijd. Aan het plein La Piazzetta vind je tientallen gezellige lokale restaurants en terrassen waar je een hapje kunt eten tussen de locals.

La Grotta Azzura: de blauwe grot

Kom in het voorjaar of het najaar naar La Grotta Azzura, een verborgen plekje waar je een van de meest blauwe wateren van Europa kunt spotten. In het hoogseizoen kan het er aardig druk zijn, maar in het voorjaar of het najaar is het absoluut een verborgen plekje waar je je ogen uit zult kijken. Tip: huur een roeibootje en roei zelf de grot in. Veel leuker dan met een grote toeristische boot!

Arco Naturale

Aan de oostkant van het eiland vind je Arco Naturale, een indrukwekkende rotsformatie in de vorm van een boog. Deze bijzondere rots lijkt aangelegd, maar is honderd procent puur natuur! De rotsen steken goed af bij de kleur van de azuurblauwe zee. Het is de ideale plek om even te ontspannen of écht te genieten midden in de natuur van Capri.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie