De geheimen van het Gardameer

Bekijk accommodaties in Italie
De geheimen van het Gardameer

De omgeving rond het Gardameer blijft een van de mooiste plaatsen van Europa om de vakantie door te brengen. De variatie aan activiteiten die hier ondernomen kunnen worden door klein en groot, is enorm. De natuur is op veel plekken langs het meer prachtig en het klimaat tenslotte is ook ideaal om van alles en nog wat te doen tijdens een heerlijke vakantie. 

Wie van cultuur houdt, kan zijn hart helemaal ophalen in de omgeving van het Gardameer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Riva del Garda, gelegen aan de noordpunt van het meer. In vroeger tijden was deze stad een bloeiend handelcentrum tussen Verona en Aloday. Het is geweldig om door de oude straatjes van deze stad te wandelen, te winkelen, musea te bezoeken of ergens lekker wat te eten en te drinken. Of Sirmione, ook zo'n parel van een stad, gelegen aan de zuidkant van het Gardameer. Het dertiende-eeuwse kasteel Scaligeri is geweldig om te bezoeken. In het centrum word je overweldigd door de leuke restaurantjes, allerlei geschilderde huizen en winkels en regelmatig kun je genieten van een schitterend uitzicht op het meer. Daarnaast zijn er ook nog de schilderachtige dorpjes zoals Moniga, Peschiera en Brescia. Zo zijn er uiteraard nog heel wat steden en dorpen te noemen die een bezoekje meer dan waard zijn.

Wandelen

Een vakantie rond het Gardameer vraagt eigenlijk ook echt wel om het maken van wandelingen. Er zijn diverse wandelroutes die langs het meer voeren en waarbij prachtige doorkijkjes naar het meer aanwezig zijn. Het is ook mogelijk om hele stukken direct langs het meer te wandelen. Tijdens heel wat wandelroutes kom je ook door leuke dorpjes en steden en is een combinatie van wandelen en ergens lekker wat drinken een prima dagbesteding. Nabij het meer bevinden zich ook nog een aantal prachtige parken waar het heerlijk wandelen is. Denk hierbij eens aan het park Parco Giardino Sigurta dat zich zelfs tot een van de mooiste parken van de wereld mag rekenen. Wanneer je door dit park loopt, krijg je soms echt het gevoel dat je in een sprookjeswereld bent beland. Geweldig, wat een bloemen en planten en na een tijdje lopen heb je uitzicht op een adembenemend mooi kasteel.

Watersport op het Gardameer

Wie Gardameer zegt, denkt toch ook zeker wel aan watersport. Fervente watersporters kunnen hier hun hart ophalen en genieten van talloze activiteiten op, in en bij het water. Omdat het zuidelijke deel van het meer het breedst is, is het het meest handig om deze omgeving uit te kiezen voor de watersport. Het is heerlijk om dan te surfen, te varen, te duiken of te zwemmen. En voor de meeste mensen zal een dagje aan het strand ook zeker een must zijn. En dan de dag afsluiten met een heerlijk hapje, drankje of ijsje terwijl je geniet van de ondergaande zon boven het water.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie