Driedaagse huttentocht in Trentino

Bekijk accommodaties in Italie
Driedaagse huttentocht in Trentino

Wie op zoek is naar avontuur of van wandelen houdt, moet echt eens een meerdaagse bergtocht met overnachting maken. Niet alleen omdat je hier rust, een overweldigende natuur en beweging vindt. Vooral omdat het je de kans biedt een waar avontuur te beleven.

Trentino

Zuid-Tirol en met name de regio Trentino leent zich voor een bergtocht, inclusief overnachting in echte berghutten. Wordt dit jouw eerste bergervaring of heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor de driedaagse huttentocht. Zo leer je de bergen kennen, ervaar je hoe ongelooflijk mooi de bergwereld is en maak je kennis met iets heel bijzonders, namelijk overnachten in een berghut. Hier gelden vaste regels, waar iedereen zich aan dient te houden. Zo is er vanaf 22.00 uur Hüttenruhe, ofwel iedereen gaat naar bed. Logisch, want de mensen die door de bergen getrokken zijn en zij die de hele dag hard gewerkt hebben, willen kunnen genieten van hun slaap. De nachten in de bergen kunnen donker zijn. Hier brand geen straatverlichting. Soms zie je een hemel vol sterren, zoals je die thuis nauwelijks meer ziet. En, niet te vergeten twee belangrijke regels. 1. Je moet vooraf aangemeld zijn, want is de hut vol, dan moet je of verder naar de volgende hut of terug. 2. Je eet wat de pot schaft. Vaak heerlijke, eenvoudige, maaltijden, die later thuis ook gekookt worden.

Bergen

Bergen hebben altijd al indruk gemaakt op de mens. Vergeet daarbij nooit dat ze ook gevaarlijk zijn kunnen. Begin nooit aan een huttentocht zonder goede bergschoenen. Zorg dat je water en voedsel bij je hebt. Dat de gsm opgeladen is, dat je een verbandtrommel en een goede regencape bij je hebt. En, zeker niet te vergeten, een echte bergkaart, zodat je de weg naar de -volgende- hut makkelijk kunt vinden.

Italië

Trentino ligt in Noord-Italië, in de buurt van het meer van Como. Hier ben je in de Dolomieten. Plekken zoals het Val di Fassa en Val di Fiemme worden als paradijs omschreven. De ruwe bergen, in een samenspel met de weiden, de bergbloemen en de soms zichtbare dieren, zoals de Murmeltieren, zijn heel speciaal. Heerlijk om te picknicken, om op jouw gemak wandelen en rust te tanken. Soms vind je hier overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, waar de Italianen tegen de Oostenrijkers vochten. Nu omgeven door bergbloemen. De beste maanden voor een mooie tocht zijn mei tot en met september. Dan bloeit en geurt alles en word je bijna letterlijk overvallen door schitterende panorama's. Zoals de blik op de meren van Trentino.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie