Glamping in Italië, helemaal in opkomst

Bekijk accommodaties in Italie
Glamping in Italië, helemaal in opkomst

Glamping is een term die je al een aantal jaren voorbij hoort komen, maar wat is dat nu eigenlijk? Glamping staat voor glamorous camping of glamour camping. Het is eigenlijk een soort luxe kamperen. Glamping is helemaal niet zo nieuw. In het begin van de 20e eeuw reisden ontdekkingsreizigers af naar donker Afrika. Hun luxe tenten waren van alle gemakken voorzien, zodat ze het gemak van thuis niet hoefden te missen.

Voordelen van glamping

Sommige mensen zweren bij kamperen, maar niet iedereen is hiervan gecharmeerd. Sommige mensen krijgen al nachtmerries van het idee van een wandeling over de camping met hun toiletrol, slapen op een halfzacht luchtbed en koken op een één pits gasstelletje. Met glamping heb je wel de charmes van het kamperen, maar niet de ongemakken. Je slaapt in een comfortabel bed met een echte matras en je eten bewaar je gewoon in de koelkast. Bij sommige glamping accommodaties heb je zelfs je eigen sanitair. Het voordeel van glamping is dat je niet bepakt en bezakt op reis hoeft. Ter plekke is alles aanwezig. Ook hoef je bij aankomst geen tent op te zetten of een caravan netjes in te parkeren. Je kunt meteen beginnen met genieten!

Glamping accommodaties

Bij glamping denk je misschien aan een safaritent die van alle gemakken is voorzien, maar inmiddels zijn er veel meer accommodaties. Ook een compleet ingerichte tipi of een Mongoolse yurt staan tot je beschikking. Glamping kan midden in de natuur, maar ook campings bieden glamping accommodaties aan. Kinderen vinden dit vaak heel leuk. Verder zijn er wat kleinschaliger glamping mogelijkheden, een beetje te vergelijken met kamperen bij de boer. Zo is er voor elk wat wils. 

Glamping in Italië

Nu we er over uit zijn dat glamping veel voordelen heeft, is natuurlijk de vraag waar we dat gaan doen. Italië is niet voor niets al jaren in opkomst als populaire glamping bestemming. Italië is heel afwisselend. De prachtige natuur met bergen en meren en natuurlijk de rijke cultuur met steden als Venetië, Rome en Napels. Natuurlijk is Italië ook een land om lekker te relaxen met zon, zee en strand en de Italiaanse keuken om je vingers bij af te likken. Een prettige bijkomstigheid is, dat Italië veel glamping accommodaties heeft.

Als je goed zoekt zijn er relatief veel kleinschalige, door Nederlanders beheerde campings met luxe safaritenten. Het leuke hieraan is dat ze vaak op mooie, afgelegen locaties liggen en je 's avonds aan kunt schuiven voor een heerlijke maaltijd. Je vind ze in Toscane, maar ook in opkomende gebieden als Le Marche en Piemonte. Binnenkort komt Italievakantie.nl met een overzicht van de beste kleinschalige campings met safaritenten. Hou ons daarom goed in de gaten, want er zitten pareltjes tussen!

Naast kleinschalige campings, bieden ook de grote campings meer een meer luxe bungalows, cabines en safaritenten aan. Dus voor gezinnen die houden van grote zwembaden, entertainment en gezelschap, dan is dit de ideale vakantie!

Glamping is dus niet voor niets in opkomst in Italië. We kunnen niet wachten tot het zomer is!

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie