Kamperen in Italie? De mooiste bestemmingen

Bekijk accommodaties in Italie
Kamperen in Italie? De mooiste bestemmingen

Als je wil kamperen in Italië, dan moet je natuurlijk eerst bedenken wat je graag wil zien of doen op je vakantie. Italië heeft een rijke geschiedenis, een mooie omgeving en de lekkerste pizza's komen ervandaan! Kortom, voor iedereen plezier!

Cultuur

Voor de cultuurliefhebber is Rome toch wel de mooiste stad die er is. Ooit was Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk en dat laat zich merken! Er zijn een aantal gebouwen die je móét zien als je in Rome bent, zoals het Pantheon. Het Pantheon is een gebouw met een gigantische koepel als dak (45 meter doorsnee),met een gat in het midden(oculus, oftewel: oog). Verder is het Colosseum een kolossaal aanzicht. Daar hebben vele mensen het loodje gelegd. In de Romeinse Tijd was het Colosseum de place to be! Gladiatorengevechten, dierengevechten, optredens en nog veel meer dingen werden in het Colosseum georganiseerd. Er zijn nog veel meer bijzondere gebouwen met hun nog interessantere verhalen in Rome. Zorg dus voor een goede gids, of laat je alvorens goed informeren! Ten zuiden van Rome, vlakbij Napels, ligt nog een heel bijzondere plaats. Pompeii, het plaatsje dat bedolven werd door lava, afkomstig van de Vesuvius. Als je wil kamperen in Italië en je houdt van cultuur, boek dan een camping vlakbij Rome of Pompeii.

Wandelen

Als je wil wandelen in de bergen, dan ben je in Italië ook aan het juiste adres. Met haar Apennijnen. De Apennijnen strekken zich uit over het hele land en er bevinden zich veel wandelroutes. In midden Italië, tussen Rome en Pescara is het gebied (de Abruzzen) het bergachtigst en er kan in mei t/m oktober sneeuw vallen. In dit gebied is ook de meest zuidelijke gletsjer van Europa. Prachtige dalen en sublieme toppen zijn te vinden in dit gebied. Ook zijn er genoeg campings te vinden en kun je vanaf de camping zo de bergen in trekken.

Rust

Ook voor mensen die rust zoeken is Italië een goede bestemming. Het eiland Ischia is een van de mooiste eilanden die Italië bij zich heeft. Op het eiland vind je warmwaterbronnen, witte stranden en bochtige, steile straatjes. Het is dus aan te raden om zonder auto naar Ischia te gaan. Het eiland heeft geen vliegveld, dus de enige manier om er te komen is met de boot.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie