Markten bezoeken bij het Gardameer

Bekijk accommodaties in Italie
Markten bezoeken bij het Gardameer

Houd je van het bezoeken van plaatselijke markten tijdens je vakantie, dan is het Gardameer de vakantiebestemming bij uitstek. Met tal van markten, antiekmarkten en avondmarkten kun je hier je hart ophalen tijdens je vakantie.

Het Gardameer is van alle markten thuis

Op de kleurrijke en levendige markten aan het Gardameer kun je de geuren opsnuiven van de vele levensmiddelen die er te koop worden aangeboden. Vroeger verhandelden de straatventers hun waren al op straat, waarna ze groepen gingen vormen en er markten ontstonden. Als een van de oudste tradities bij het Gardameer vormt het een trekpleister voor toeristen. Waar je ook verblijft tijdens je vakantie aan het Gardameer, er is zeker een markt bij je in de buurt te vinden.

Wekelijkse markten zijn zeer populair in Italië en dienen als ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Ook toeristen kun je hier vinden, tijdens een zoektocht naar een heerlijke extra vierge olijfolie, niet te versmaden kazen en wijnen, of kleding, accessoires, textiel, speelgoed en vele andere producten. Het Gardameer is dan ook een waar shopparadijs, een walhalla voor de liefhebber van souvenirs en snuisterijen. Zowel aan de boulevard als in het historische centrum zijn deze markten wekelijks te vinden, onder andere in de plaatsen Desenzano , Limone sul Garda, Riva del Garda, Salò en Sirmione.

De wekelijkse markten aan het Gardameer

Alle markten bieden plaats aan sociale bezigheden, onderhandelingen en het keuren van etenswaren. Italianen houden erg vast aan hun eetcultuur en het voordeel hiervan is dat je op de markten ook bijna alleen maar lokale producten vindt. Vaak mag je voordat je levensmiddelen koopt dan ook even proeven van de trotse verkoper. Heb je vragen over het product? Ook dan wordt je maar al te graag voorzien van wat achtergrondinformatie.

Op deze dagen kun je markten bezoeken aan het Gardameer:

  • Op maandag is er een markt in Moniga del Garda, Peschiera Del Garda en Torri del Benaco.
  • Op dinsdag kan de markt in Desenzano, Limone sul Garda, Rovereto en Torbole worden aangedaan, laatstgenoemde in de tweede en vierde week van de maand.
  • Op woensdag is er in de eerste en derde week van de maand een markt in Arco, elke woensdag in Lazise en elke tweede en vierde week van de maand in Riva del Garda. Woensdagavond is er ook een antiekmarkt in Torri Del Benaco.
  • Op donderdag kun je in Bardolino, Toscolano en Trento terecht voor je marktaankopen.
  • Op vrijdag wordt er in Garda, Lugana di Sirmione en Manerba del Garda een lokale markt gehouden.
  • Op zaterdag kun je niet alleen voor een lokale markt terecht in Malcesine en Salò, maar op elke derde zaterdag van de maand ook voor een antiekmarkt in Verona en Arco. Bovendien zijn er van juni tot september sfeervolle avondmarkten te vinden op het Piazza San Marco en aan de Lungolago Zanardelli.
  • Op elke eerste zondag in de maand is er een antiek- en rommelmarkt op Piazza Caduti di Nassirya en in Desenzano Del Garda. Op de tweede zondag van de maand vindt je een antiekmarkt in Brescia en Solferino en de derde zondag van de maand in Bardolino, Lonato en Mantova. Op de laatste zondag vind je een antiekmarkt in Montichiari en Valeggio Sul Mincio.

Waar je jouw vakantie aan het Gardameer ook geboekt hebt, je kunt dus altijd wel een lokale markt bezoeken. Voor cultuur snuiven, souvenirs jagen en de gezellige Italiaanse sfeer.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie