Ontdek de parels van Le Marche

Bekijk accommodaties in Italie
Ontdek de parels van Le Marche

In het midden van Italië, aan de westkant bij de Adriatische Zee, ligt een regio met de naam Le Marche. In het Nederlands vertaald heet de regio ‘de Marken’. Le Marche wordt vaak gerekend tot één van de mooiste regio’s van Italië. Deze status heeft de regio voornamelijk te danken aan het veelzijdige landschap. In het westen ligt namelijk de bergketen de Apennijnen. Daarna volgt er een heuvelachtig gebied dat doortrekt richting het oosten en wat vooral een landbouwgebied. Hier wordt veel olijven, fruit en wijn geteeld. Gaan we nog meer naar het oosten, dan kom je bij de 170 kilometer lange kustlijn van Le Marche dat bestaat uit kiezel- of zandstranden. De regio heeft dus eigenlijk alles in zich waarbij je kunt genieten van een veelzijdige vakantie. Le Marche kent dan ook enkele pareltjes die je gezien moet hebben, van stranden tot steden en dorpen tot mooie natuurgebieden.

de parels van Le Marche

 

Riviera del Conero

Riviera del Conero geeft de prachtige natuur van Le Marche weer. Riviera del Conero is een stuk kuststrook met als hoogste punt de berg Monte Conero. Het gebied bestaat uit kronkelige weggetjes en mooi witte zandstrandjes en kiezelstranden. De stranden worden onderbroken door prachtige baaien, waardoor je je soms op een paradijselijk eiland waant. Het gebied leent zich uitstekend om te wandelen over kliffen met uitzicht op de azuurblauwe zee of juist in de bossen die het gebied ook rijk is. Verder kent het gebied enkele leuke authentieke dorpjes die leuk zijn om te bezoeken.

Urbino & Ascolli Picento

De stadjes Urbino en Ascolli Picento worden letterlijk ook de ‘parels van Le Marche’ genoemd. Urbino ligt in het noorden van Le Marche, terwijl Ascolli Picento in het zuiden ligt. Beide ‘parels’ mogen tijdens een bezoek aan Le Marche niet overgeslagen worden. Het historische centrum van Urbino staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Centraal in Urbino staat dan ook Palazzo Ducale, een paleis uit de 15e eeuw met twee opvallende torens. Hier is een museum gevestigd met renaissancekunst. Verder moet je ook de kathedraal van Urbino bezoeken. Is Ubino al een oude stad, Ascolli Picento wordt echt als een middeleeuwse stad gezien met een prachtig middeleeuws plein. Wanneer je hier staat torenen de bergen boven de gebouwen uit. Met de kleine en smalle straatjes is het ook een bijzonder gezellig stadje om te bezoeken. Hou je van eeuwenoude stadjes, dan is ook Moldivio het bezoeken meer dan waard.

Grotte di Frasassi

Vooral tijdens de warme dagen is een bezoekej aan Grotte di Frasassi ideaal om afkoeling te zoeken. Dit zijn prachtige grotten, vol met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Totaal is het een grottenstelsel van 13 kilometer, maar niet alles is te bezoeken. Het grote voordeel is dat er drie verschillende routes te volgen zijn in de grotten. Zo is er voor ieder niveau wel een route. De normale toeristenroute is goed voorzien van brede wandelpaden en te doen voor iedereen. Mensen die een beetje spanning niet uit de weg gaan kunnen kiezen uit twee speleologenroutes. Je krijgt dan een overall, laarzen en een helm aan en je gaat de grotten in met hele smalle doorgangen, beklimmingen en waar je soms op handen en voeten moet lopen.

Tip!

Verblijf in een van de kleinschalige campings met Nederlandse eigenaren die Le Marche rijk is. Ideaal voor vakanties met kinderen!

 

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie