Tips om Pompeii te bezoekern

Bekijk accommodaties in Italie
Tips om Pompeii te bezoekern

Hier moet je toch echt een keer geweest zijn. Een bezoek aan deze authentieke stad is werkelijk onvergetelijk. Ben je een keer in de buurt, plan dan absoluut een trip naar Pompeii. Misschien gaan jullie wel speciaal naar deze streek in Italië om de vele cultuur die er te vinden is. De kans is groot dat je hier niet heel vaak zult komen, dus zorg ervoor dat je optimaal van je bezoek aan Pompeii geniet. De tips hieronder zullen je hierbij een heel eind op weg helpen.

Vesuvius

Over dit vulkaangebergte moet je absoluut iets weten wanneer je Pompeii bezoekt. Zo'n 2000 jaar geleden is deze, nog steeds actieve, vulkaan uitgebarsten. Omdat dit vrij onverwachts gebeurde, hadden veel bewoners geen tijd meer om te vluchten. Om deze reden werden er tijdens opgravingen ook veel mensen en dieren gevonden. De hele stad werd bedolven onder een laag van puin, lava en as. Pas aan het einde van de 16e eeuw werden de eerste overblijfselen ontdekt en vanaf de 18e eeuw wordt er gewerkt aan archeologische opgravingen.

UNESCO Werelderfgoed

Waarschijnlijk is Pompeii een van de best bewaarde Romeinse steden. De stad trekt jaarlijks dan ook miljoenen bezoekers. Het beeld dat de stad geeft van het dagelijkse leven van de Romeinen maakt dat zij zo interessant is. Wanneer je door de straten loopt krijg je echt een bijzonder goed idee van de manier van leven van de oude Romeinen. Naast de gewone huizen vind je er ook allerlei tempels en badhuizen. Ook is goed te zien dat Pompeii een zeer welvarende stad was.

Gids

Het is aan te bevelen om de stad te bezoeken onder de begeleiding van een gids. De stad is op eigen houtje ook zeker te bezoeken, maar het gebeurt nogal eens dat hele gedeelten van de stad zijn afgezet en met een gids erbij kom je dan vaak toch nog een stuk verder. Ook vind je door de stad heen weinig uitleg, terwijl het toch wel het leukste is om allerlei informatie te weten te komen over wat je ziet. Met een gids erbij lukt dat uiteraard uitstekend.

Forum

Neem tijdens je bezoek aan Pompeii ook zeker een kijkje bij het forum. Dit was een belangrijke plaats en tegelijkertijd ook het centrum van de stad. Hier vond vroeger de markt plaats en dit was ook de plek waar men terecht kon voor allerlei nieuws. Bijvoorbeeld over politieke verkiezingen. Het forum is omringd door zo'n 40 standbeelden.

Badhuizen en theaters

Tijdens de opgravingen vond men ook diverse badhuizen en theaters. Erg leuk en bijzonder om hier eens langs te lopen en je in te leven in de mensen van toen. Ook zij genoten van ontspanning, spel en avontuur. Heel apart om te zien zijn de verschillende ruimtes in de badhuizen voor mannen en vrouwen. Je zult verder ook zien dat zelfs de kleedhokjes nog intact zijn. Werkelijk je blijft je hier verbazen en klikken met je camera.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie