De Verborgen schatten van Toscane

Bekijk accommodaties in Italie
De Verborgen schatten van Toscane

Charmante boerendorpjes met uitgestrekte wijngaarden, interessante cultuurhistorische steden en mooie stranden… La dolce vita beleef je het best in het Italiaanse Toscane! Deze streek is dan ook met recht een gewilde vakantiebestemming. Dat Toscane, toch vooral beroemd om haar scheve toren van Pisa, je niet meer kan verrassen, is allerminst waar. We geven je een voorzetje met onze top 3 van verborgen schatten van Toscane…Nr. 1: ‘de baai van de viool’

Dit ongerepte strand aan de golf van Follonica, middenin een bosrijk natuurreservaat, is zo’n verborgen parel bij uitstek! Het witte zand streek af aan de helderblauwe zee: de perfecte setting voor een spannende James Bond scene! Cala Violina, dat letterlijk ‘de baai van de viool’ betekent, ontleent zijn naam aan een bijzonder geheim. Zet maar eens wat stappen op dit strand; het zand onder je voeten klinkt je als (viool)muziek in de oren!

De baai bereik je alleen via een smal voetpad dwars door de omliggende natuur. Omdat deze droom van een baai zo goed verscholen ligt, zijn er zelfs genoeg lokale bewoners die niet van het bestaan van het strandje afweten!

Nr. 2: volop cultuursnuiven in Volterra

Op zoek naar het onaangetaste authentieke Toscaanse leven? Het idyllische Volterra is een schoolvoorbeeld van wat er in de Toscaanse streek Valdera te ontdekken valt. Het lijkt werkelijk alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Volterra heeft bijvoorbeeld nog een oude middeleeuwse stadskern, alsook een goed bewaard Romeins theater én een echte Etruskische stadsmuur. Je kunt ze hier in alle rust bewonderen.

Een must-see: het typische wit doorschijnende albast (een steensoort) wordt in het stadje Volterra veelvuldig omgetoverd in kunst- en gebruiksvoorwerpen. Komt dat zien in één van de ateliers in de smalle straatjes van het centrum!

Nr. 3: middeleeuws Montefoscoli

Een ander pareltje in diezelfde Valdera streek is Montefoscoli. De bewoners van dit middeleeuwse dorp heten je welkom! Alhoewel vlakbij toeristische steden als Pisa en , lijkt het massatoerisme mijlenver weg te zijn in deze rustige omgeving. Rustig, maar zeker niet ingedut: er bevindt zich een aardige verrassing in het dorp zelf in de vorm van Pallazo Vacca.

Naamgever van dit prachtige middeleeuwse gebouw is oud-bewoner Andrea Vacca, een beroemde arts en tevens tijdgenoot en vriend van Napoleon. Aan hem is in het gebouw een museum gewijd. Overnachten in Pallazo Vacca kan! Geniet dan vooral van het adembenemende uitzicht vanaf je eigen loggia…

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie