Vijf redenen om je vakantie bij het Comomeer te vieren

Bekijk accommodaties in Italie
Vijf redenen om je vakantie bij het Comomeer te vieren

Het leven is mooi. Waar je ook bent. Maar als je de kans hebt, moet je ooit in je leven een paar dagen verblijven bij het Comomeer. Het leven is er meer dan mooi: het is er fantastisch. Het prachtige meer, ondoorgrondelijk diep, weerspiegelt de hoge bergen rond het meer. Op de oevers staan pastelgekleurde huisjes bijeen gepakt alsof ze elkaar vastpakken om niet in het meer te vallen. Dorpjes met een wirwar van straatjes waarin je zou kunnen verdwalen als de dorpjes groot genoeg waren. Sprookjesachtige palazzo's verscholen in het groen. Gezellige stadjes nog stammend uit Romeinse tijd. Het is er allemaal voor jou om te ontdekken.

Is dit niet voldoende om een vakantie bij het Comomeer te overwegen? Dan geef ik je nog vijf redenen om je vakantie bij het Comomeer door te brengen.

1. Wandelen van Colonno naar Griante

Deze wandeling die bekend staat onder de naam 'Green Way del Lario' is een aanrader eerste klas. Onderweg kom je langs schattige dorpen en epische vergezichten. De wandeling heeft een totale lengte van ongeveer tien kilometers, maar om de paar honderd meter zul je je vergapen aan de wonderen van dit prachtige deel van Italië. Het is geen rondwandeling, maar je kunt terug met de bus of met de boot. Als tien kilometer te veel is, dan kun je de wandeling halveren en vanaf Lenno naar Griante wandelen. Dat is het mooiste stuk. De kaart van de wandeling is bij de plaatselijke VVV's, maar ook via internet, te krijgen.

2. Bezoek de Villa del Balbionello

Een prachtige villa uit de achttiende eeuw, gelegen op een schiereiland bij Lenno. Laat je verbazen over de rijkdom van het interieur, het betoverende uitzicht en de schitterende tuinterrassen. Helaas is de villa niet de hele week open, dus controleer vooraf de openingstijden.

3. IJs eten bij Gelateria Lariana aan de Lungo Lario Trento

Er zijn meerdere ijssalons in Como, maar niet een met hetzelfde uitzicht op het meer. Daarnaast heeft deze gelateria heerlijk ijs. Sommigen zeggen het beste ijs van Italië. Zou best kunnen. Bellissima!

4. Ervaar de Orrido di Bellano

De indrukwekkende Orrido di Bellano is een unieke kloof die gedurende miljoenen jaren is uitgesleten door het riviertje de Pioverna. De kloof is 's avonds, na kwart voor negen feëriek verlicht. Je vind deze betoverende kloof tussen Taceno en Bellan.

5. Bezoek La Divina Commedia

Italianen kennen vele hartstochten, waaronder Dante en lekker eten. De oprichters van restaurant La Divina Commedia hebben deze twee hartstochten op verrassende wijze gecombineerd. Het restaurant is opgedeeld in drie onderdelen. Op de begane grond vind je de hel, op de eerste verdieping het vagevuur en op de tweede verdieping het paradijs. Je kijkt er je ogen uit. O ja, het eten is verrukkelijk.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie