Bezoek de wijnhuizen in Bolgheri, Toscane

Bekijk accommodaties in Italie
Bezoek de wijnhuizen in Bolgheri, Toscane

Bolgheri is een klein en authentiek dorpje in Toscane, Italie. Hoe klein de gemeente ook is, de bekendheid is enorm. Dat komt voornamelijk door de de geweldige wijn die hier gemaakt wordt. Mensen komen hier speciaal naar toe voor de verschillende wijnhuizen die hier te bezoeken zijn. De meest bijzondere wijn die hier te vinden is, is de zogeheten Sassicaia wijn. Dat is een wereldberoemde DOC wijn die volledig wordt vervaardigd uit de Franse druiven Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Het is dan ook één van de duurste wijnen van het land. Je kunt tal van verschillende wijnhuizen bezoeken. Voor de wijnliefhebber is het hier dan ook een paradijs waar je de ogen uit zult kijken. 
 

sassicaia wijn bolgheri

Campo Alla Sughera

Als je in deze streek op vakantie bent, is wijnhuis Campo Alla Sughera een absolute aanrader. Eigenlijk mag je dit wijnhuis niet missen. Alleen al vanwege de prachtige ligging. Een bijzonder mooie laan met cipressen verleent je de toegang tot dit wijnhuis dat in bezit is van een Duitse familie. Er worden verschillende wijnen gemaakt op het terrein dat ongeveer 20 hectare is. Dankzij het zachte klimaat zijn de omstandigheden perfect om wijn te maken. Op de wijngaarden van dit wijnhuis zijn onder andere Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay te vinden. Verder staat er zelfs Petit Verdot op de wijngaard. Deze bijzondere wijn heeft een laag rendement waardoor het risico hoog is. Dat zorgt echter wél weer voor een geweldige smaak.

guado al melo wijnmakerij

Veel meer wijnhuizen

En dat is echt niet het enige wijnhuis dat te vinden is in deze gemeente. Er zijn namelijk meer wijnhuizen te vinden dan supermarkten. En vrijwel allemaal staan ze open voor publiek. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien mensen uit de hele wereld naar deze streek komen om wijnhuizen te bezoeken. Veel wijnliefhebbers vinden het namelijk geweldig om te zien waar hun favorieten wijnen nu precies gemaakt worden en hoe dat in zijn werk gaat. Met name aan de Strada Provenciale Bolgherese vind je vele wijnhuizen zoals Guado al Melo, Tenuta Guado al Tasso - Antinori en Eucaliptus. Bij deze wijnhuizen kun je het hele proces bekijken en de wijnen proeven. Er wordt je precies verteld hoe het allemaal in zijn werk gaat en hoe er uiteindelijk wijn ontstaat. Er worden dagelijks rondleidingen verzorgd bij de wijnhuizen. Dit doet een medewerker of in sommige gevallen zelfs de eigenaar zelf. Natuurlijk kun je daarna ook nog een flesje kopen. Na zo'n rondleiding krijg je immers zin om de wijn ook daadwerkelijk te drinken. 's Avonds geniet je in de tuin van je vakantiehuis na onder het genot van een heerlijk wijntje.

guado al melo bolgheri

Proeverij

De laatste jaren zijn wijnproeverijen ontzettend populair geworden. Wanneer je in zo'n beroemde wijnstreek met zoveel verschillende wijnhuizen bent, mag dat natuurlijk ook niet ontbreken. Gelukkig spelen vrijwel alle wijnhuizen in Bolgheri handig in op deze behoefte. Je kunt met een groepje altijd wel een proeverij boeken waarbij je bij het betreffende wijnhuis een selectie van de beste wijnen kunt proeven. Uiteraard onder het genot van een hapje. Daardoor smaakt wijn immers altijd beter. Met enkele personen of in je eentje kun je vaak ook nog bij een reeds geboekte proeverij aanschuiven.

Green bolgheri

Handige tips voor Bolgheri:

  • Verblijf in één van de vele agriturismo glampings / campings
  • Eet en drink bij de "Vegan Man", Bolgheri Green
  • Bezoek het knusse en eeuwenoude centrum van Bolgheri
  • Voor een diner tussen de olijfbomen, ga naar Azienda Agricola & Osteria

bolgheri centrumCentrum van Bolherivegan man bolgheriBolgheri GreenAzienda Agricola & OsteriaAzienda Agricola & Osteria

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie