Zoek je een feestvakantie in Italië, Rimini is the place to be

Bekijk accommodaties in Italie
Zoek je een feestvakantie in Italië, Rimini is the place to be

Iedere zomer weer trekken er duizenden jongeren richting feestoorden om daar vakantie te vieren. Dat kan natuurlijk in eigen land, maar ook in het buitenland zijn tal van bestemmingen waar je met een groep vrienden of vriendinnen naar toe kunt. Sommige van deze bestemmingen zijn al jarenlang populair onder jongeren. Rimini is daar een goed voorbeeld van. Al tientallen jaren lang komen hier de hele zomer door jongeren feesten. En dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien je hier alle ingrediënten vindt voor een geslaagde feestvakantie. Vandaag de dag is Rimini dan ook nog steeds ontzettend hot als feestbestemming!

Feesten, feesten en nog eens feesten

Wanneer je op een feestvakantie gaat, is uitgaan natuurlijk verreweg het belangrijkste. En daarvoor ben je in Rimini precies sop de juiste plaats. Het is een geweldige beleving voor jongeren van verschillende leeftijden. In Rimini vind je clubs, discotheken en feestcafés. Eigenlijk is hier alles te vinden wat je jezelf kunt bedenken wanneer het om uitgaan gaat. Ga dus zeker niet elke avond naar dezelfde club of discotheek aangezien er ontzettend veel te beleven valt. Bij sommige clubs en discotheken gelden overigens strengere voorwaarden om binnen te komen. Er zijn zelfs Engelse Pubs te vinden in Rimini!

Grootste discotheek van Europa

Dat het met het uitgaansleven in Rimini wel goed zit, bewijst het feit dat je hier de allergrootste discotheek van heel Europa vindt. Baia Imperiale is een prachtig gelegen discotheek op de heuvel van Gibicce. Het ligt midden in een natuurlijke omgeving en vlak bij zee. De discotheek is echt gigantisch. Er passen meer dan 15.000 mensen tegelijkertijd in. Discotheek Baia Imperiale is volledig in Romeinse stijl gebouwd. Dat zie je direct aan onder andere de bijzondere zuilen. Hier moet je tijdens je vakantie in Rimini absoluut heen gaan. Wist je trouwens dat deze discotheek ooit het huis was van Giorgio Armani? Dat maakt het nog extra bijzonder. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer clubs en discotheken in Rimini en omgeving te vinden. Onder Nederlanders is vooral Life Club Rimini erg populair.

Stranden en boulevard

Hoewel het uitgaan natuurlijk ontzettend belangrijk is tijdens een feestvakantie, is het ook wel zo fijn als er nog meer te doen is. Dat is in Rimini zeker het geval. Zo kun je overdag heerlijk uitbrakken op het stand. Rimini beschikt over een strand van maar liefst 20 kilometer lang. Het is een heerlijk breed en uitgestrekt zandstrand. De zee is koel en het wordt geleidelijk aan dieper. Op het strand vinden ook nog eens tal van activiteiten plaats. Direct aan het strand ligt bovendien de bekende boulevard van Rimini. Hier valt altijd wel iets te beleven. Je kunt er een hapje eten of wat drinken en er zijn hier tal van faciliteiten. Je kunt er bijvoorbeeld prima winkelen of chillen in een Italiaanse ijswinkel. Verder worden er vanuit Rimini heel veel verschillende excursies georganiseerd. Bijvoorbeeld naar het romantische Venetië of naar San Marino. In Rimini ligt ook waterpark Aquafan. Gegarandeerd plezier voor de waterratten!

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie