Camping Gardameer

Het Gardameer is nog steeds het meest populaire meer van Italië. Veel vakantiegangers kiezen voor een camping aan het meer dat bekend staat als het grootste en schoonste meer van Italië. Niet zo gek, want de campings zijn er bijzonder goed verzorgd.

WATERSPORTEN, LUIEREN OF CULTUUR SNUIZEN

Watersporters vertrekken het liefst met hun caravan en speedboot of kano’s richting de camping aan het Gardameer. Maar ook als je niet van watersporten houdt is er genoeg te beleven. Kinderen kunnen heerlijk spelen in en om het meer, terwijl jij geniet van een goed boek vanuit je luie stoel. Ben je een liefhebber van de Italiaanse cultuur, dan kun je vanuit een camping aan het Gardameer eenvoudig diverse gezellige plaatsjes bezoeken. Denk aan Sirmione, Peschiera en Lazise. Het historische centrum van Sirmione bevindt zich op het schiereiland in het Gardameer. Het plaatsje is gebouwd rondom het kasteel Rocca Scaligera. Verder vind je op het schiereiland, op het uiterste puntje, nog een aantal Romeinse ruïnes. Vanuit het haventje van Sirmione kun je een boottochtje maken over het meer om vervolgens een heerlijk Italiaans wijntje te drinken op een van de terrasjes of terug op de camping voor je tent of caravan. Ook grote steden als Milaan, Verona en Venetië zijn vanaf je camping aan het Gardameer heel goed te bereiken. De kans dat je je gaat vervelen is al met al zeer klein!

LANDSCHAP OM HET MEER

De actieve vakantieganger kan niet alleen op en in het water terecht, maar ook in het schitterende landschap om het meer. Je kunt er heerlijk wandelen, berg op en berg af, mountainbiken of een flink aantal holes lopen op een van de grote golfbanen in de regio. Aan de noordkant van het Gardameer torenen de Alpen hoog boven het blauwe water uit. Het landschap aan de oostkant van het meer is heuvelachtig en naar het zuidwesten toe wordt het wat vlakker. Hier vind je de fijne zandstranden waar je lekker van de zon kunt genieten. Aan deze stranden van het Gardameer vind je diverse schitterende campings.

Voor de een is het zwembad de doorslaggevende factor, voor de ander de schaduwrijke plekken. Voor een ieder hebben wij de mooiste campings aan het Gardameer geselecteerd. Pas maar op, voor je het weet heb je geboekt ;)

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Gardameer

Gerelateerde pagina's