Over Rome

Alle wegen leiden naar Rome, nietwaar? Niet voor niets is Rome een populaire stad voor een stedentrip. Overal in de stad vind je prachtige pleintjes, kun je op elke hoek van de straat hemelse ijsjes kopen en bovendien wordt de stad ook nog eens gekenmerkt door flink wat bezienswaardigheden. Ga je binnenkort op stedentrip naar Rome? Laat ons jou helpen om er een fantastische reis van te maken.

Ligging Rome

Rome is niet alleen de hoofdstad van Italië, maar ook de belangrijkste stad in Italië en ligt in het midden van het land. De stad zetels aan de rivier de Tiber en is de thuisbasis voor 2,5 miljoen inwoners. De stad heeft honderden jaren lang een belangrijke handelspositie ingenomen. Daarnaast wordt Rome gekenmerkt door een rijke historie op cultureel en religieus vlak. Jaarlijks wordt de stad bezocht door honderdduizenden toeristen. Vanuit Nederland vlieg je binnen 2,5 uur naar deze wereldstad.

Wat is er te beleven in Rome?

Rome is de perfecte stad voor een stedentrip aangezien alle hotspots dichtbij elkaar liggen. De bus of de trein heb je eigenlijk niet nodig. Rome is een aanrader op het gebied van eten. Op elke hoek van de straat vind je wel een eettentje waar je terecht kunt voor een lekkere pizza of pasta. Wil je kennismaken met alle hoogtepunten van de stad? Zorg ervoor dat je niets mist van ondergenoemde highlights!

Highlights in Rome

Een bezoek aan Het Vaticaan is eigenlijk al een aparte reis waard. Een bezoekje aan de bekendste attractie van Rome is indrukwekkend en daarmee zeker de moeite waard. Het Pantheon is eveneens een indrukwekkende attractie. Het licht dat door deze kerk naar binnen valt, wordt door veel mensen als magisch ervaren. Als toerist ontkom je er niet aan om een muntje over je linkerschouder in de Trevifontein te gooien. Bij de bekendste fontein van Rome is het altijd erg druk, dus zorg dat je een goede positie inneemt. Je bezoek aan Rome kun je afsluiten met een bezoek aan de Spaanse Trappen.

Handige reisinformatie

Wil je een goedkope stedentrip naar Rome boeken? Boek dan een vlucht van zondag tot en met woensdag. Meestal ben je daarmee goedkoper uit dan de overige dagen van de week. Verder doe je er goed aan om minimaal 3 verschillende reisorganisaties met elkaar te vergelijken op prijs en voorwaarden. Soms zitten er flink wat verschillen tussen de verschillende aanbieders.

Accommodaties in Rome

Een trip naar Rome maak je natuurlijk zo duur als je zelf wilt. In het centrum van Rome vind je diverse hotels voor een overnachting. Je bent goedkoper uit als je net iets buiten het centrum een hotel boekt. Wil je het origineler aanpakken? Reserveer dan een kamer in een bed & breakfast of huur voor enkele dagen een appartement.

Overige tips

Lange wachtrijen voorkomen bij het bezoeken van attracties? Koop vooraf online je toegangskaartje. Na het tonen van je kaartje kun je direct doorlopen. Let op: koop altijd via een officieel verkoopkanaal en vermijd online woekeraars!

Weer in Rome deze week

madiwodovr
Weer
8
dinsdag
29-09
di
29-09
8
vrijdag
02-10
vr
02-10
7
zaterdag
03-10
za
03-10
7
zondag
04-10
zo
04-10
7
maandag
05-10
ma
05-10
Zonkans
70%
UV5
75%
UV4
70%
UV4
60%
UV3
60%
UV3
Max temp.
Min temp.
22°C
12°C
24°C
16°C
25°C
17°C
25°C
18°C
24°C
18°C
Zonkans
Neerslag (mm)
10%
0,3
mm
40%
1,2
mm
90%
6
mm
80%
3,4
mm
90%
6
mm
Windrichting
Windkracht
1
2
2
2
2
© Weerplaza 2020

Ontdek Rome

×

Weer & Klimaat Rome

Gemiddelde temperatuur Rome

Zon uren Rome