Camping Adriatische Kust

Bekijk Campings in Adriatische Kust
Adriatische kust

Camping Adriatische Kust

770 kilometer lang plezier voor de strand liefhebbende kampeerder. Oneindig veel campings vind je langs de langgerekte Adriatische kust van Italië. Van gezinscampings tot campings voor de natuurliefhebber of de feestbeesten. Voor ieder wat wils. Niet zo gek, want langs de Adriatische kust bevinden zich 7 verschillende Italiaanse regio’s.

HIER AAN DE KUST

De voornaamste reden voor mensen om te kiezen voor een camping aan de Adriatische kust is de combinatie van zon en strand. Je vindt er eindeloos veel langgerekte zandstranden langs het helderblauwe water van de zee. De Adriatische zee strekt zich uit van Slovenië in het noorden tot aan de hak van de laars. Langs de kustlijn bevinden zich een aantal regionale hoofdsteden, zoals Triest, Venetië, Ancona, Pescara en Bari. In deze steden vind je de historie van Italië terug. De kerken, de pleinen, de musea en de kathedralen, ze zijn allemaal even prachtig. Bijna alle steden hebben een historisch Romeins centrum. Alleen Pescara is een modernere stad. Zelfs wanneer je je vakantie doorbrengt in een van de bekende badplaatsen, zoals Rimini of Riccione, kom je historie tegen. Ook in deze plaatsen vind je monumenten die stammen uit de Middeleeuwen. Toch zeker de moeite waard tussen al het gefeest door.

VAREN DOOR VENETIË

Venetië willen we er toch wel even uitlichten. Hoe gaaf is het als je tijdens je vakantie vanaf je camping aan de Adriatische kust een bezoekje kunt brengen aan deze romantische stad?! Kunst, architectuur en literatuur, dat is waar Venetië om bekend staat. In de achttiende eeuw was het een zeer invloedrijke stad op al deze gebieden. Maar natuurlijk blijft het hoogtepunt voor veel mensen de gondels. Hoe toeristisch het soms ook lijkt, je mag een tochtje met de gondel door de wateren van Venetië zeker niet overslaan. Even doen dus voordat je terug gaat naar je fijne camping aan de Adriatische kust.

Kun je niet kiezen uit alle mooie plekken aan de kust. Pak dan een klein tentje in, ga voor een roadtrip van noord naar zuid en doe alle mooie campings langs de Adriatische kust aan. Ben je met je gezin op vakantie, kies dan een heerlijke plek met uitzicht op zee waar je 3 weken kunt ontspannen en genieten vanuit je luie campingstoel. De mooiste campings aan de Adriatische kust hebben wij voor je op een rijtje gezet. Buon viaggio!

Bezienswaardigheden Adriatische Kust

  • Museo di Storia e d'Arte in Triëst
  • Parco Regionale Di Podelta
  • Nationaal park van Abruzzo
  • De grotten van Frasassi en Onferno.
  • Klooster di Loreta
  • De 15e-eeuwse kathedraal Tempio Malatestiano in Rimini

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Adriatische Kust

Gerelateerde pagina's