Camping Italië

Wat is er leuker dan kamperen?! Zeker als je op vakantie bent met kinderen, dan is de camping dé plek om je vakantie in Italië door te brengen. Gelukkig is er meer dan voldoende keuze, zowel in het binnenland als aan de kust.

CAMPINGS AAN HET MEER

Op de mooiste plekjes van Italië vind je campings. Midden tussen de wijngaarden in het biddenland, met uitzicht op zee aan de kust of in de wonderschone natuur. Grote campings, kleine campings, luxe campings en eenvoudige campings, voor ieder wat wils. Heb je geen zin om je eigen tent of caravan mee te nemen, kies dan voor een camping van bijvoorbeeld Eurocamp of Vacance Soleil. Of voor een stacaravan of bungalow op een van de Italiaanse campings. Populaire plekken om te kamperen met kinderen zijn de meren, het Gardameer en het Comomeer. De mooiste plekjes bieden uitzicht op het meer. Je kunt direct aan het meer je tent opzetten of wat meer de heuvels op, vanwaar je uitkijkt over het blauwe water. Veel campings aan het meer zijn opgebouwd uit terrassen tussen de naald- en loofbomen, die heerlijke beschutting tegen de warme zon bieden. De kinderen kunnen lekker spelen op de camping of aan het strandje bij het meer. De echte waterratten nemen natuurlijk het liefst meteen een duik zodra zij ’s ochtends uit hun tentje kruipen.

IN TOSCANE, DE BERGEN OF AAN DE KUST

Een andere populaire plek bij kampeerders is Toscane. Vakantiegangers kiezen voor een camping in deze regio van Italië vanwege het wonderschone landschap en de bijzondere eeuwenoude steden en dorpen. Denk aan Florence, Pisa, Siena en Lucca. Het landschap van Toscane kenmerkt zich door lange rijen cipressen en glooiende heuvels met olijfbomen. De wijndrinker kan hier heerlijk genieten van lokale rode en witte wijnen vanuit zijn luie campingstoel. Je kunt er diverse wijnroutes rijden van de ene wijnboerderij naar de andere, en overal even een slokje proeven uiteraard. Je kunt de heuvels van Toscane ook links laten liggen en kiezen voor een camping aan de Alpen of Apennijnen, waar je schitterend kunt wandelen. Meer behoefte aan een luie vakantie? Kies dan voor een camping aan de Adriatische kust van Italië. Voor jongelui is hier meer dan genoeg te beleven, overdag aan het stand en in de nachtelijk uren in een van de vele discotheken.

Italievakantie.nl heeft diverse topcampings in Italië voor jou geselecteerd. Zowel kindvriendelijke campings als jeugdcampings zijn te vinden op onze site. Even checken of je tent nog in orde is en boeken maar. Veel plezier!

Bekijk Campings in Italie