Autovakantie Italië

Bekijk accommodaties in Italie
Autovakantie

Autovakantie Italië

Met de auto op vakantie naar Italië, dat is een heel goed idee! Het geeft je de mogelijkheid om al het moois van Italië aan te doen. Het land heeft zoveel te bieden, dat het bijna zonde is om op 1 plekje te gaan zitten. Dus boek een autovakantie, stap in en geniet van een hele bijzonder reis naar en door het land van de pasta, de pizza, de mode en de rode wijn.

VAN NOORD NAAR ZUID

Met je eigen auto naar Italië geeft je zoveel mogelijkheden. Zodra je vanuit Zwitserland of Oostenrijk de grens over gaat kom je terecht in het vakantieparadijs Italië. De schitterende Dolomieten in de provincie Trentino, de modestad van Europa en misschien wel de wereld, Milaan, de meest romantische plek op aarde, Venetië, en niet te vergeten de meest prachtige blauwe meren, het Comomeer, het meer van Lugano en natuurlijk het Gardameer. Rijd je verder door naar het zuiden tijdens je autovakantie in Italië, dan kom je terecht in Toscane, voor velen de mooiste provincie van Italië. Toscane is een aaneenschakeling van hoogtepunten. De steden Florence en Siena mag je zeker niet overslaan. Maar ook kleinere plaatsjes als Lucca en San Gimignano zijn zeer de moeite waard. Typisch Toscaans is de agriturismo, een boerderij waar je kunt overnachten. Je slaapt midden tussen de wijngaarden en geniet ’s avonds van een diner bereid door de familie met eigen olijfolie en wijnen. Een leuke manier om anderen, die ook hun autovakantie in Italië doorbrengen, te ontmoeten.

VAN HET BINNENLAND NAAR DE KUST

Voor de liefhebbers van zon, zee en strand, zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden wanneer je met de auto naar Italië afreist. Natuurlijk zijn er de bekende badplaatsen, als Rimini en Riccione, waar jong en oud plezier beleeft. Ook de westkust van Toscane is een aaneenschakeling van aangename badplaatsen. Denk aan Viareggio en Carrera. Vanuit deze westkust kun je met je auto aan boord gaan van een van de vele veerboten die je naar de eilanden Corsica en Sardinië brengen. Een andere kustlijn die meer dan de moeite waard is om te bezoeken tijdens een autovakantie in Italië, is de beroemde Bloemenriviera in het noordwesten van Italië rondom de stad Genua. De dorpjes die hier tegen de steile rotswanden zijn aangebouwd zijn werkelijk adembenemend.

Op italievakantie.nl vind je de leukste, mooiste en meest bijzondere autovakanties naar Italië, alleen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Goede reis!

Autovakantie bestemmingen

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Italie