Wintersport Italië

Bij het horen van Italië denken de meeste mensen aan de zomervakantie, maar ook voor de wintersport is dit aangename land zeer geschikt. Italievakantie.nl vertelt je alles over de mogelijkheden. We raden je aan om Frankrijk of Oostenrijk een keertje over te slaan en op wintersport te gaan naar la Bella Italia!

GOED BEREIKBAAR

Daar hoef je toch niet lang over na te denken? Wonderschone bergen, eindeloze pistes, gecombineerd met de heerlijke Italiaanse keuken! Dat is wat je krijgt tijdens een wintersportvakantie in Italië. Dankzij de low budget airlines zijn de wintersportgebieden van Italië zeer gemakkelijk en op een betaalbare manier te bereiken. Vanaf het vliegveld van Turijn, Milaan of Verona sta je binnen no time met je voeten in de sneeuw. Natuurlijk kun je ook prima met de auto naar Italië afreizen voor de wintersport. Je bent wat langer onderweg, maar de omgeving maakt een hoop goed tijdens je reis.

KILOMETERS PISTE

Er is meer dan voldoende keuze in Italië voor de wintersportliefhebber. Rondom Turijn bevinden zich de skigebieden bekend van de Olympische Winterspelen van 2006. Als je kiest voor een wintersportvakantie in het Aosta-dal, dan kun je zelfs een dagje in Frankrijk skiën, je zit er vlak achter de Mont Blanc. En vanuit Breuil-Cervinia ski je zo richting Zermatt in Zwitserland via een schitterende bergkam. Misschien wel het bekendste skigebied van Italië ligt tussen Verona en de Brenner, Dolomiti Superski, met maar liefst 1200 kilometer piste. Het gebied ligt in de provincie Süd-Tirol en hoorde tot 1918 bij Oostenrijk. Een ander bekend skigebied in de provincie Trentino is Skirama Adamello Brenta met 380 kilometer piste. In Trentino wordt ook het Wereldkampioenschap georganiseerd door de Internationale Ski Federatie.

Sneeuw, zon en Italiaanse flair, dat is wat je krijgt tijdens een wintersportvakantie in Italië. Wij hebben de mooiste plekken voor je bij elkaar gebracht hier op italievakantie.nl. Veel plezier!

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Italie