Camping Bloemenriviera

De ‘Bloemenriviera’ is misschien wel de meest befaamde kust van Italië, dat kan ook bijna niet anders met zo’n naam. Kamperen tussen de bloemen aan de mooiste kust van Italië, wat wil je nog meer? Wij hebben de fijnste campings voor je op een rijtje gezet.

MOOISTE PLEKJE OP AARDE

De Bloemenriviera ligt in de provincie Liguria rondom de stad Genua. Langs de oostelijke kustlijn, de Riviera di Levante, vind je de immense rotspartijen en de kleine vissersdorpjes waar de Bloemenriviera om bekend staat. Je vindt hier ook het schiereiland Portofino, misschien wel de bekendste en meest exclusieve badplaats van Italië. Samen met de wonderschone stranden en het zeer aangename klimaat, is dit voor veel vakantiegangers dé reden om hun vakantie op een camping aan de Bloemenriviera door te brengen. En natuurlijk de vijf tegen de rotswanden aan gebouwde dorpjes, Cinqueterre genaamd. Door vele mensen het mooiste plekje op aarde genoemd. Ook hier kun je een bezoekje aan brengen tijdens je vakantie op de camping aan de Bloemenriviera. Je hebt er een onbeschrijflijk mooi uitzicht over de Middellandse Zee. Waar je wel even op moet letten, is dat je er niet gemakkelijk met de auto komt. Je zult te voet of met de trein moeten gaan.

GEUR EN KLEUR

Het aanbod van campings langs de Bloemenriviera is groot. Vanaf de diverse campings in Liguria kun je een bezoekje brengen aan de middeleeuwse plaatsjes in de omgeving. Denk aan San Remo en Ventimiglia met resten van Romeinse thermen en prehistorische grotten. Overal word je omringd door bijzonder bloemen en planten die een heerlijke geur verspreiden. Een geur die je voor altijd zal herinneren aan je vakantie op de camping aan de Bloemenriviera. Dit geldt niet alleen voor de geuren, maar ook voor de kleuren in de regio. De vijf dorpjes van Cinqueterre zijn opgebouwd uit allemaal gekleurde huisjes. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de geuren en kleuren van het heerlijke Italiaanse eten en de wijnen.

Zin om de bloemetjes buiten te zetten op een camping aan de Bloemenriviera? Wij hebben de mooiste campings voor je uitgezocht. Fijne vakantie!

Bezienswaardigheden Bloemenriviera

  • Natuurgebied Cinque Terre
  • De grotten van Toirano
  • De Hanbury Tuinen in Ventimiglia
  • Hett grootste zee-aquarium van Europa (Genua)
  • Nice en Monte Carlo (Monaco)
  • De stad Milaan

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Bloemenrivièra

Gerelateerde pagina's