Camping Lago Maggiore

Net iets minder toeristisch dan het Gardameer en daardoor misschien nog wel mooier is het Italiaanse Lago Maggiore. Rondom dit meer op het grensgebied van Italië en Zwitserland vind je vele schitterende campings. Een vakantie op een camping aan het Lago Maggiore is een vakantie die al het aangename van Italië in zicht heeft. We vertellen je graag meer!

CULTUUR SNUIVEN IN EN OM HET MEER

Het Lago Maggiore is het op een na grootste meer van Italië. Het is 60 kilometer lang en maximaal 10 kilometer breed. Niet zo gek dus dat er meer dan genoeg te beleven is rondom de campings aan het meer. Je kunt cultuur snuiven en urenlang ronddolen door de straatjes van steden als Ascona, Luino en Verbana. Grotere steden als Turijn en Milaan zijn ook goed te bereizen vanaf je camping aan het Lago Maggiore. Je kunt er eenvoudig met de trein of de auto naartoe. Zelfs op het meer is heel veel te beleven. Je vindt er diverse eilanden, waarvan Isola Bella de bekendste is. Vele bezoekers komen hier voor de schitterende botanische tuinen. Twee andere eilanden in het meer zijn Isola Madre en Isola Pescatori.

AAN DE BAK

Houd je meer van een actieve vakantie, ook dan moet je zeker voor een camping aan het Lago Maggiore kiezen. Zodra je ’s ochtends je tent of caravan uitkomt lacht het meer je toe. Je kunt er windsurfen, zwemmen, vissen, roeien en zeilen. Ook om het meer kun je je energie kwijt met bergbeklimmen, mountainbiken, golfen of wielrennen. Het noorden heeft immense steile bergwanden, waar de bergbeklimmer veel plezier aan kan beleven. Kinderen hebben waarschijnlijk niet meer nodig dan de camping zelf, het zwembad en het strandje aan het meer. Ze kunnen hier heerlijk spelen en plezier maken met de andere kids van de camping.

We maken het heel simpel voor je. We hebben alle mooie campings aan het meer geselecteerd, je hoeft alleen nog jouw favoriete plekje uit te zoeken. Je vakantie naar Lago Maggiore begint op italievakantie.nl. Veel plezier!

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Lago Maggiore

Gerelateerde pagina's