Camping Sicilië

Niet alleen op het vasteland van Italië vind je veel schitterende campings, ook op de eilanden, waaronder Sicilië. Kamperen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een eiland, maar er is geen mooiere manier om het eiland te ontdekken dan vanaf een camping.

RONDOM DE CAMPING

Je kunt Sicilië gemakkelijk bereiken met een van de veerboten, hier kun je met je auto en caravan op. Ga je liever met het vliegtuig, kies dan voor een kant en klare tent of een stacaravan op een van de vele campings op het eiland. Op Sicilië vind je veel terrassencampings met uitzicht op zee. Je staat er heerlijk beschut tussen de pijnbomen, loofbomen en olijfbomen. Veel campings hebben een eigen strandje of liggen vlakbij een mooi strand. Tegelijkertijd kun je met je eigen auto of een huurauto vanaf de camping gemakkelijk de omgeving verkennen. Je kunt lekker gaan wandelen door de Siciliaanse Apennijnen in het noorden van het eiland, omringd door bijzondere bloemen en planten, of een bezoekje brengen aan het slaperige vissersdorpje Marinella di Selinunte. Een bezoekje aan de hoofdstad van Sicilië, Palermo, is ook zeker de moeite waard. Mits je nog zin hebt om een dagje van je heerlijke camping weg te gaan.

HET LANDSCHAP VAN SICILIË

Op het oostelijke deel van het eiland kom je de vulkaan de Etna tegen, het symbool van trots voor de Sicilianen. Hier moet je zeker een bezoekje aan brengen vanaf de camping. Het landschap rondom de vulkaan is vrij vlak. De grond is vruchtbaar, dus er worden grote hoeveelheden fruit verbouwd, denk aan citroenen en sinaasappels. Sicilië is hofleverancier van Italië als het om deze vruchten gaat. Het noorden van het eiland kenmerkt zich door groene wouden en in het midden van het eiland ligt een groot eivormig meer, Lago Pergusa. En dan snel weer terug naar de camping om te genieten van de geweldige Siciliaanse keuken, waar ze erg trots op zijn, en terecht!

Wij hebben de mooiste campings van Sicilië voor je bij elkaar gebracht op italievakantie.nl. Boek een ticket of stap in de auto naar een van de mooiste eilanden van Europa, Sicilië.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Sicilië

Gerelateerde pagina's