Camping Toscaanse Kust

Bekijk Campings in Toscaanse Kust
Toscaanse Kust

Camping Toscaanse Kust

Kiezen voor een camping langs de Toscaanse kust betekent kiezen voor een vakantie met middeleeuwse dorpjes, wonderschone landschappen en een heerlijke blauwe zee. En dan vergeten we nog de overheerlijke authentiek Italiaanse keuken. Dat wordt smullen in je campingstoel of een gezellig restaurant in de buurt.

HIER AAN DE KUST, DE TOSCAANSE KUST

De Toscaanse kust ligt aan de westkant van Italië. Als gezegd heb je vanaf je camping aan deze Toscaanse kust alles binnen handbereik. Dagjes aan het strand in een van de gezellige badplaatsen kun je afwisselen met een bezoekje aan een van de historische hoogtepunten in de omgeving. Maar laten we eerst eens even aan de kust blijven. Bekende badplaatsen langs de Toscaanse kust zijn Viareggio en Carrera. Bij Viareggio kun je een heerlijke strandwandeling maken, het strand is hier 10 kilometer lang. Ook de watersporters beleven hier veel plezier. Carrera staat bekend om haar witte marmer. Erg leuk om met het gezin een dagje van de camping af te gaan om een bezoekje te brengen aan de marmergroeven van Carrera. Je kunt ook kiezen voor een camping wat meer in het zuiden van Toscane bij San Vincenzo, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden door de pijnboombossen. In al deze kustplaatsen kun je ’s avonds lekker flaneren over de boulevard of neerstrijken op een van de sfeervolle terrassen, om daarna terug te gaan naar de camping voor een laatste glaasje wijn voor de tent of caravan.

EEN DAGJE LANDINWAARTS

Ben je even uitgekeken op het strand, stap dan in de auto en rijd vanaf de camping richting een van de historische plaatjes van Toscane. De kinderen willen natuurlijk een bezoekje brengen aan de scheve toren van Pisa en laten zien hoe sterk ze zijn op de foto, met 1 hand tegen de toren. Kampeer je rondom San Vincenzo, dan zit je wat dichter in de buurt van Siena. De stad die bekend staat om haar immense schelpenplein. Duik in een van de straatjes achter het plein voor een lokale lunch. Voor je het weet kom je niet meer uit je stoel. Liefhebbers van wijn moeten zeker een dagje besteden aan een wijnroute door de omgeving. Je hebt een schitterend uitzicht vanuit je auto over de wijngaarden van Toscane en kunt meteen een voorraadje inslaan voor op de camping. Proost!

Een camping aan de Toscaanse kust is een hele goede keuze. Voor je het weet wil je niet meer naar huis. Wij hebben verschillende campings voor je onder elkaar gezet, makkelijk toch?! Hoef je alleen nog maar te kiezen.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Toscaanse Kust

Gerelateerde pagina's