5 redenen om Venetie te bezoeken

Bekijk accommodaties in Italie
5 redenen om Venetie te bezoeken

Venetië spreek bij veel mensen tot de verbeelding. Het wordt, naast Parijs, gezien als de stad van de liefde en de romantiek en bovendien is er ook gewoon ontzettend veel te zien op historisch en cultureel gebied. Vele mensen dromen ervan om in een gondel door de straten van deze bijzondere stad te varen. Maar wat zijn nu eigenlijk echt redenen om Venetië te bezoeken? Waarom moet je hier echt geweest zijn? Hieronder worden vijf redenen gegeven om Venetië te bezoeken.

Het is een openluchtmuseum

Venetië is eigenlijk een stad die gebouwd is op verschillende eilanden. Deze zijn door waterwegen van elkaar gescheiden. Het is een unieke stad met kleine straatjes, bijzondere bruggen, talloze gondels en ook nog eens vol mooie gebouwen. Je kunt er heerlijk eten en de stad ademt een heel bijzondere sfeer. Door het authentieke karakter van de stad in combinatie met het massatoerisme is het eigenlijk een soort openluchtmuseum geworden waar ontzettend veel te zien en te beleven valt.

De stad ademt romantiek

Stel jezelf eens samen met je partner voor in een gondel. Varend door de straten van Venetië, wellicht zelfs onder begeleiding van mooie live muziek. 's Avonds als de nacht valt geniet je van de bijzondere Italiaanse keuken en voer je tot diep in de nacht gesprekken met je geliefde terwijl de sterren steeds duidelijker aan de hemel verschijnen. Venetië is gemaakt voor romantiek en dat proef je direct als je de stad binnen komt.

Er zijn stranden!

Wellicht minder bekend, maar op Venetië kun je ook prima naar het strand. Vooral het eiland Lido heeft prachtige lange zandstranden. Opvallend is dat je op deze stranden alleen maar Italianen vindt. Ontwijk daarom de maand augustus wanneer het in Italië vakantie is en de stranden erg druk zijn.

Oude ambachten

Dol op oude ambachten? Die vind je in Venetië meer dan genoeg. De stad staat namelijk bekend om haar kunstnijverheid. Er worden meerdere oude ambachten bedreven en de resultaten daarvan koop je in de winkels in Venetië. Denk daarbij aan sieraden, bijzondere stoffen, keramiek en bijzonder glaswerk. Deze handgemaakte producten hebben echter wel een prijskaartje.

Er is veel historie

Venetië is een ontzettend oude stad waardoor er voor de liefhebbers van geschiedenis ook heel veel te zien is. Alleen al aan de Piazza San Marco, het meest bekende plein van de stad liggen enkele prachtige gebouwen zoals de San Marco Basiliek en de Campanile van Venetië. Natuurlijk moet je ook het Dogepaleis bezocht hebben wanneer je in Venetië bent. Dit vroegere paleis is inmiddels omgebouwd tot een prachtig museum waar je alles over de geschiedenis van de stad leert. Vergeet tot slot Basillica di Santa Maria Gloriosa dei Frari niet, een enorme 15e-eeuwse kerk met klokkentoren.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie