5 redenen waarom Italie nog steeds populair is bij Nederlanders

Bekijk accommodaties in Italie
5 redenen waarom Italie nog steeds populair is bij Nederlanders

Het is elke zomer weer raak: talloze Nederlanders pakken hun caravan in om de tocht te maken naar Italië. Weer anderen pakken het vliegtuig naar Italië en huren eventueel een auto. Waarom is Italie nog steeds zo’n populair vakantieland voor Nederlanders? Het is vooral te danken aan de veelzijdigheid van het land. Het land was in de Romeinse tijd het machtigste land ter wereld en de cultuur en gebruiken van het land zijn tot op de dag van vandaag in heel Europa nog zichtbaar. Hierbij daarom 5 redenen waarom Italië nog steeds zo’n populair land is.
 

1. Heerlijk klimaat

In Italië heerst een mediterraans klimaat. Dit houdt in dat het land warme zomers kent en milde winters. Maar Italie is wel een uitgestrekt land, waarbij de verschillen in klimaat soms groot kunnen zijn. Het noorden met de grens met Oostenrijk is het beduidend koeler dan wanneer je de Italiaanse laars intrekt. Daar kom je warme temperaturen tegen die zomers hoog kunnen oplopen. Dit maakt Italië daarom zeker ook een land voor een strandvakantie. Helemaal het Italiaanse eiland Sicilië is echt een eiland waar je heerlijke strandvakanties kunt houden.

2. Legendarische steden

De Italiaanse geschiedenis is vooral terug te vinden in de vele oude Italiaanse steden. Het oude Rome, Napels, Palermo en Venetië zijn allen historische steden met een eigen geschiedenis en cultuur. Wil je een vakantie waar je volop kunt genieten van de aangeboden cultuur en geschiedenis, dan moet je naar Italië gaan. Veel binnensteden, monumenten en gebouwen staan ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Of het nu gaat om monumenten uit de Romeinse tijd of gebouwen uit de 18e of 19e eeuw, overal zit wel een interessante historie achter.

3. De Italiaanse keuken

Bij een bezoek aan Italië kun je niet onder de Italiaanse keuken uitkomen. De Italiaanse keuken is wereldberoemd en overal ter wereld worden pizza’s, lasagnes en pasta’s gegeten. Er is haast geen land ter wereld die geen Italiaans restaurant heeft. Maar wil je echt authentiek Italiaans eten, dan moet je toch naar het land zelf. Hier vind je authentieke restaurants waar je nog echte verse pasta en pizza kunt eten volgens grootmoeders recept. En vergeet natuurlijk niet de Italiaanse olijfolie en de Italiaanse wijnen.

4. Ook voor het shoppen

Italië is ook het land van de design. Dit komt in veel Italiaanse producten naar voren. Denk aan de Italiaanse keukens, de auto’s en natuurlijk de mode. Wanneer je wilt kun je je hele vakantie spenderen aan shoppen. Vooral Milaan als modehoofdstad van de wereld is een waar paradijs voor de modefanaten. De stad is de bakermat van vele bekende modemerken zoals Gucci en Versace.

5. De gastvrije bevolking

De Italianen kunnen gerust gekenmerkt worden door hun temperamentvolle karakter. Aan de andere kant zijn het familiemensen en daardoor ook zeer gastvrij. Italianen eten bijvoorbeeld nooit alleen, maar aan tafels vol met mensen. Kom je lokale Italianen tegen, dan zul je zeker uitgenodigd worden voor het diner om een lange avond onder het genot van verse pasta en heerlijke wijnen door te brengen.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie