6 Keer Culinair Genieten In Perugia

Bekijk accommodaties in Italie
6 Keer Culinair Genieten In Perugia

Perugia ligt in de centrale truffelregio Umbrie. Perugia is een heuvelachtige stad met veel historie en cultuur, hoewel de internationale universiteit veel jong volk naar Perugia trekt. Ook door de introductie van de MiniMetro in 2008 trekt Perugia veel publiek, en maakt het het voor bewoners buiten de stad mogelijk om de stad te bezoeken. Mede dankzij de MiniMetro zijn een groot deel van de straten van Perugia auto-vrij. Je verkent Perugia dan ook het beste te voet. Naast de truffel staat Perugia ook bekend om de chocolade. Er worden guided tours door de Perugia Chocolate Factory gegeven en er bestaat zelfs een heus chocoladefestival ‘Eurochocolate’, die ieder jaar tussen 14 en 23 oktober wordt gehouden. Genoeg te doen dus, in Perugia. Om bij te tanken van al het lopen, geef ik je bij deze 6 restaurants in Perugia met zowel lekker eten als een gegarandeerd goed uitzicht.

Gradale

Hoewel het restaurant zichzelf een ‘steakhouse’ noemt, kunnen we het gerust een kasteel noemen. Zorg dat je hier net op tijd voor zonsondergang een aperitief met wijntje besteld, zodat je kunt genieten van het magische uitzicht dat dit restaurant biedt. De op-leeftijd uitstraling van het restaurant doet niks af aan het eten, en vooral de wijnen. Het personeel kan je voorzien van geweldig wijnadvies, en neem dit ook van ze aan. Zodra je de verschillende wijnen proeft, begrijp je waar ze het over hebben.

Strada di Montevile 3 | Castello di Monterone, 06126, Perugia, Italië Open tot 23:00, reserveren kan op +39 075 571 7402

Al Tartufo

De naam zegt het al. In het land van de truffels kan je niet zonder een goed truffelgerecht gaan. En die zul je vinden bij Al Tartufo. Het restaurant zit midden in het centrum van Perugia, en biedt ook een goede lunchkaart. De lunch wordt geserveerd vanaf 11:00 tot 15:00, waarna de keuken vervolgens pas weer vanaf 18:30 diner serveert.

Via Ulisse Rocchi 4 | Piazza Danti , dietro al Duomo, 06123, Perugia, Italië Reserveren kan via +39 075 573 4809

I Castelli di Napoli

Met een mooie binnentuin is dit precies wat je verwacht van een typisch Umbriaans restaurant, vol met Italiaanse traditie. Het is de ideale locatie om buiten onder de bomen met kaarslicht te genieten van heerlijk eten en wijn. De kaart is gevuld met lokale gerechten uit de streek en bereid zoals alleen Oma dit zou kunnen. Hun wijnkelder is gevuld met schatten uit Umbrië, en het personeel informeert je hier graag over. Je kunt hier ook terecht voor lunch, overigens alleen vanaf 15 juli tot midden september. Ook leuk: voor het ultieme Italië gevoel kun je hier ook een kamer of villa reserveren. Compleet met zwembad en wellness opties.

Via Pozzo 21, Tuoro sul Trasimeno – 06069 (Pg) +39 075.825002

Il Vizio

Zin in wat meer hip en modern culinair genot? Bij Il Vizio, het restaurant van hotel Quattrotorri, serveren ze moderne Italiaanse gerechten, met een mix van Japanse sushi. De prijzen liggen gemiddeld een stuk hoger, maar daar is de kwaliteit van het eten ook duidelijk naar. Het personeel is vriendelijk en in tegenstelling tot de andere restaurants, biedt Il Vizio een modern avondje tafelen.

Via Bruno Buozzi, 06132, Perugia, Italië +39 075 517 1722

Pizzeria Mediterranea

Door vele geprezen tot de beste pizzeria van Perugia. Verwacht geen chic of modern restaurant, want bij Mediterranea heeft de tijd ruim 30 jaar stil gestaan. Dit zegt overigens niks over de kwaliteit van de pizza’s, want die is uitstekend. De prijzen zijn eerlijk en de kaart is uitgebreid. Zorg dat je met het diner op tijd bent en kijk niet gek op als je een nummertje krijgt om te wachten: het restaurant is erg populair. Lunch wordt overigens maar tot 14:30 geserveerd.

Piazza Piccinino 11, 06122, Perugia, Italië +39 075 572 4021

Ristorante Del Sole

Ga hierheen voor het uitzicht. Ook het eten is het bezoeken waard, maar 9 van de 10 gasten dineert bij dit restaurant vanwege het adembenemende uitzicht. In de zomer gaat de glazen ramen-wand compleet open, wat een mooie locatie biedt voor een cocktail of wijntje bij zonsondergang. Het menu is echt Italiaans, met keuze uit vlees- of visgerechten. Het menu is niet bijzonder uitgebreid, maar wat erop staat is stuk voor stuk de moeite waard. Zeker de moeite waard om hier een avond door te brengen, vooral als er iets te vieren valt. Houd er overigens wel rekening mee dat iedereen dit uitzicht wil bewonderen, dus reserveer van tevoren of kom voor een lunch.

Via della Rupe, 1 da Orfeo, 06121, Perugia, Italië +39 075 573 5031

Perugia en omgeving bieden talloze mogelijkheden voor zowel stedentrips als familievakanties. Zeker voor gezinnen met kinderen is het aan te raden om iets buiten de stad te verblijven.

Dit artikel is geschreven door Optimaalvilla.nl.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie