De drie beste wintersportplaatsen in Italië

Bekijk accommodaties in Italie
De drie beste wintersportplaatsen in Italië

Een beoordeling van skigebieden is niet altijd even eenvoudig. Soms hangt het van kleine dingen af, zoals de wijze waarop rekening gehouden wordt met kinderen. Of waar de beste après-ski te vinden is. Alhoewel een top drie dus steeds ietwat bevooroordeeld is, toch een poging om de beste drie wintersportgebieden van Italië te benoemen.

Gröden

Het mooiste, beste wintersportgebied van Italië ligt in Val Gardena, bij Gröden, in de Tiroler Alpen. Dit heeft te maken met de variatie van de pistes, met de grootte van het skigebied, met de grote kans op sneeuw en de manier waarop de pistes geprepareerd worden. Daarnaast geldt dat het een gebied is waar kinderen welkom zijn, dat makkelijk te bereiken is en waar duurzaamheid en hygiëne vanzelfsprekend zijn. Je vindt er een groot aanbod aan skihutten, appartementen en chalets, direct aan de piste of op een rustigere plek. Het kenmerk van Gröden is de Langkofel een berg die boven het gebied uitsteekt. Gebruikers geven Gröden 4,6 van 5 mogelijke punten.

Tweede plaats

Net achter Gröden is Plan de Corones of Kronplatz geëindigd. In principe bieden ze hier hetzelfde als in Gröden. Opvallend anders is dat je in Kronplatz de beste zwarte piste, de Piculin, hebt die er -in ieder geval- in de Tiroler Alpen te vinden is. De Concordia 2000 is het kenmerk van dit prachtig skigebied, waar de après-ski en uitstekende restaurants hand in hand gaan. Er valt veel te beleven, in de verschillende skiparks, voor freeriders en voor langlaufers. Een andere voordeel zijn de hier aanwezige brede pistes.

Matterhorn

De wereldberoemde berg van Zermatt, de Matterhorn biedt liefhebbers van de wintersport alles wat je maar zoekt. Dit skigebied ligt in het prachtige Aostadal en is bereikbaar via de grote Sint Bernardpas. Het Aostadal grenst aan het Zwitserse Wallis, aan het Franse gebied rondom Martigny en aan het Italiaanse Piemont. De Aostaham is een van de vele lekkernijen die het verblijf hier tot een succes maken. Een tweede weg naar deze streek voert via de Mont Blanctunnel, want de grootste berg van Europa grenst aan het dal. Sneeuw is hier zo goed als 100% verzekerd en de prachtige pistes bieden, naast het skiplezier, ook ongelooflijke bergpanorama's. Wie de drukte wil mijden, kan voor de regio Gran Paradiso kiezen, aangezien dit deel van het dal bereikt kan worden via de kleine Sint Bernardtunnel, die over het algemeen minder druk is dan zijn grote broer.

Wintersportvakantie in Italië

Naast deze drie, die gekozen zijn door gebruikers en minimaal een 4,4 van 5 sterren hebben gekregen, vind je schitterende skigebieden in Madonna di Campilio in zuid-Tirol, Carosello in Lombardije of in Obereggen, eveneens in zuid-Tirol. Al deze gebieden eindigen ruim boven 4 gemiddeld. Naast wintersport bieden al deze regio's twee kenmerkende zaken voor Italië, namelijk lekker eten en een uitstekende wijn. In zuid-Tirol wordt dit beïnvloed door Oostenrijk en Slowenië, in het Aostadal door Zwitserland en Frankrijk en in Lombardije door de zee. Wat het ook moge worden, de vakantie wordt beslist een topper.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie