Breng een bezoek aan het Ferrari museum

Bekijk accommodaties in Italie
 Breng een bezoek aan het Ferrari museum

In Noord-Italië vind je het dorp Maranello, een klein dorpje dat inmiddels wereldberoemd is. Dat is allemaal te danken aan de ontwerper van de Ferrari, Enzo Ferrari. In de jaren 40 besloot hij zijn hoofdwerkplaats in het pittoreske dorp op te zetten. Door de jaren heen is de werkplaats uitgegroeid tot een grote fabriek wat vandaag de dag het hoofdkantoor en de hoofdfabriek van de Ferrari is. Hoewel het geheel dus een stukje groter is geworden, is er nog wel één onderdeel dat overgebleven is uit de jaren 40: de oude rode fabriekspoort. Hoewel je de officiële fabriek niet kunt bezoeken (alleen op uitnodiging) staat er op steenworp afstand een groot Ferrari museum waar je het een en ander kunt leren en bekijken.

Populair over de hele wereld

Het Ferrari museum, ook wel Galleria Ferrari genoemd, wordt reeds jaren bezocht door geïnteresseerden van over de hele wereld. Dat is niet zo heel gek: het museum herbergt een aantal historische én moderne (race)wagens. Zelfs de kampioenschapswagens uit de formule 1 zijn met regelmaat met een bijzondere expo te bekijken. Voor Ferrari is het museum tegenwoordig een serieuze inkomstenbron: er komen maar liefst 300.000 bezoekers per jaar! Gelukkig steekt de organisatie het geld in de kwaliteit van het museum: tijdens tentoonstellingen zie je de mooiste modellen die je normaal alleen in de garageboxen van rijke klanten kunt vinden.

Boek een circuit-tour

Het leuke aan het Ferrari museum is dat het veel meer dan alleen "kijken" is. Zo kun je er ook een leerzame en leuke circuit-tour boeken bij de fabriek van het automerk. Hierbij ga je samen met een gids in een touringcar over het terrein en het circuit rijden en kom je meer te weten over de geschiedenis van de Ferrari. Hierbij kom je overigens niet in de fabriek zelf, maar rijd je alleen over het circuit wat alsnog meer dan de moeite waard is wanneer je toch al in Maranello bent voor het Ferrari museum. Tip: boek deze tour vooraf zodat je zeker weet dat je een plekje kunt bemachtigen!

Probeer zelf een race simulator!

Naast het museum vind je, uiteraard, een museumshop waar je de nodige fan-attributen van Ferrari kunt kopen. Het leuke aan deze winkel is dat er ook een aantal simulators staan waarin je, tegen betaling, kunt voelen en zien hoe het is om in een echte Ferrari te zitten! Een ritje in de simulator is de perfecte afsluiting van een leerzame dag bij het Ferrari museum. Heb je zin gekregen in een bezoekje aan het Ferrari museum in Maranello? Boek je tickets op tijd online op de website van het museum. Hier staan tevens de actuele prijzen en openingstijden. Naar boven

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie