Fietstour Rome via Appia met Nederlandse gids

Bekijk accommodaties in Italie
Fietstour Rome via Appia met Nederlandse gids

Rome op de fiets? Dat is pas een belevenis.

Rome is een van de oudste steden ter wereld en het mooiste openlucht museum dat er bestaat. De stad is altijd in beweging, heeft voor iedereen iets te bieden en grenst aan dat andere bekende land, het Vaticaan.

Fietsen?

De gedachte aan Rome wordt meteen gevuld door auto's, drukke straten, Italiaans rijden en niemand die zich op een fiets waagt. Dat beeld van Rome is bij ons allen er letterlijk in geslepen sinds we de eerste keer La Dolce Vita zagen. De werkelijkheid is anders. In Italiaanse steden verplaatsen veel mensen zich per scooter en per fiets, gewoonweg omdat dit de snelste manier van vervoer is. Rome biedt een extra reden om er te gaan fietsen. De stad, zo leert de legende van Remus en Romulus, de stichters van de stad, is gebouwd op zeven heuvels. Het gaat er dan ook soms behoorlijk bergop en bergaf.

Fietstour

Kies bij een bezoek aan deze prachtige stad eens voor iets anders en neem een fietstour met een Nederlands spekende gids dwars door en rondom Rome. Ontdek dat er buiten het centrum nog heel wat andere bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Fiets over de wereldberoemde Via Appia. Deze weg bestaat al 2300 jaar en werd ooit gebouwd in opdracht van keizer Appius Claudius, die hem ook zijn naam gaf. Hij voert van Rome dwars door het land naar Brindisi en legt zo de verbinding tussen de Tyrreense zee, waaraan Rome ligt, naar de Adriatische zee. Wie van historie, van antieke ruïnes en van Romeinse overblijfselen houdt, kan hier zijn hart ophalen.

Alternatief

Deze fietstour is een echte aanrader. Geniet van antieke ruïnes, leer de stad kennen zoals hij ooit geweest is en kijk je ogen uit. De toer duurt, afhankelijk welke je kiest, tussen 3 en 6 uur, kost vanaf 27,50 tot rond de 70€ per persoon en wordt van mei tot en met september aangeboden. Zorg wel dat je altijd een zonnebril, zonnebrandcrème en voldoende water mee hebt. Je ontdekt onder ander het Mausoleum van Romulus, het Circus Maximus waar de grote gladiatorengevechten gehouden werden en de keizerlijke muren. Het is een bijzonder alternatief naast al de min of meer verplichte bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, de Fontana de Trevi, de Spaanse trappen en het Panteon.

Genieten

Na een fikse fietstocht door Rome zul je vermoedelijk wel honger hebben. Nou is het centrum van Rome bepaald niet goedkoop. Toch kun je hier ook voor een goede prijs heerlijk eten. Neem de bus of, naargelang waar je verblijft, wandel naar station Termini, het centraal station van Rome. Neem de metro naar Barberini. Dat is lijn A, de 2e halte. Wanneer je het station uitloopt, ga dan links, steek over en neem de grote weg rechts. Hier vind je echte Italiaanse restaurants, waar je voor normale prijzen heerlijk kunt eten. Een andere aanrader is om na de fietstour naar de Via degli Uffici del Vicario te wandelen. Op nummer 40 vind je de beste ijssalon van Rome, Giolitti.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie