Hak van italie! Onkend maakt onbemind

Bekijk accommodaties in Italie
Hak van italie! Onkend maakt onbemind

Puglia ligt in het zuidelijkste puntje ofwel de hak van Italië en heeft als hoofdstad Bari. Puglia wordt ook wel Apulië genoemd en is nog vrij onbekend. Massatoerisme zul je hier dus niet tegenkomen, maar gelukkig wel veel bezienswaardigheden. Puglia is een authentiek Italiaanse streek met landschappen vol olijvenbomen en de heerlijke Italiaanse keuken. Maar dat is niet het enige wat Puglia rijk is. 

La città bianca ofwel het witte stadje

Ostuni wordt in de volksmond het witte stadje genoemd. Het pittoreske stadje bestaat bijna uitsluitend uit witte gebouwen, waar je over smalle straatjes langs kunt lopen. Het plaatsje is verdeeld over drie heuvels en aan de top ligt de indrukwekkende Piazzetta Cattedrale. Op en rondom het plein Piazza della Libertà vind je terrasjes waar je kunt genieten van een glas lokale wijn.

Trulli: de kleine huisjes in Alberobello

De bekendste bezienswaardigheid van Puglia zijn de Trulli. Deze witte, ronde huisjes met puntdak staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Echte bezienswaardigheden onder de Trulli zijn de Kerk van Sint-Antonius, het Museo del Territorio Casa Pezzolla met de tweeling Trulli en de Trullo Sovrano met twee etages. Alberobello is overigens de meest toeristische plek in Puglia en het is er dan ook wat drukker.

Het barokke stadje Lecce

Lecce heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder het plein Piazza Sant’Oronzo met restanten van een amfitheater. Lecce heeft ook een prachtige oude kathedraal uit de 12e eeuw. Architect Giuseppe Zimbalo maakte van deze kathedraal in de 17e eeuw een barok meesterwerk. Direct aan de kathedraal ligt het plein Piazza del Duomo met de klokkentoren. Dit plein wordt het binnenhof van de bisschoppen genoemd. In Lecce vind je daarnaast leuke kleine winkeltjes om rond te snuffelen.

Gebouwd op de kliffen: Polignano a Mare

Polignano a Mare is gebouwd op een kalkstenen klif boven zee. Het stadje heeft gezellige smalle straatjes met winkeltjes en terrasjes. De huisjes lijken wel op elkaar gestapeld, wat zorgt voor een prachtig aangezicht. Aan het strandje tussen de kliffen kun je heerlijk genieten van het zonnetje. Even een frisse duik nemen kan ook.

De mooie stad Gallipoli

Gallipoli is Grieks voor mooie stad en dat mag ook wel, want dit stadje ligt midden in de helderblauwe zee op een eiland. Via een brug bereik je het plaatsje met een klein en gezellig centrum. Het stadje heeft een eigen kathedraal, Cattedrale di Sant’Agata, en een haven waar de vis wordt gevangen die je in de restaurants vers kunt eten. De burcht bij Gallipolli is in de middeleeuwen gebouwd voor een adellijke familie uit Frankrijk, de Anjou.

Meer dan genoeg te zien en te doen dus in de hak van Italië, op slechts 2,5 uur vliegen van Schiphol. Dankzij het heerlijke klimaat geniet je het hele jaar door van de prachtige stranden en de diepblauwe zee. Ontdek deze vakantie nog de prachtige, zonnige streek Puglia.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie