Op wintersport naar de Dolomieten

Bekijk accommodaties in Italie
Op wintersport naar de Dolomieten

Voor een sneeuwzekere wintersportvakantie ga je op wintersport in de Dolomieten. Hier zijn maarliefst 12 skiregio's met eindeloze mogelijkheden. In deze skiregio aan de zuidoostkant van de Alpen in Zuid-Tirol maak je gebruik van maar liefst 450 skiliften en ruim 1200 kilometer piste. En dit alles onder de Italiaanse zon.

Het wintersportgebied de Dolomieten

Het houden van wintersportvakantie in Italië neemt elk jaar weer toe in populariteit. De combinatie van wintersport en de Italiaanse zon en cultuur is geliefd onder vele wintersporters. In de Italiaanse Nationale Parken kun je naast skiën en snowboarden bovendien ook langlaufen of winterwandelen. Wintersport in de Dolomieten zorgt voor een afwisselende wintersportvakantie, of je nu met de kinderen op vakantie gaat of op zoek bent naar een uitdagende en sportieve vakantie.

De zuidelijk gelegen Dolomiti Superski is zeer zonnig en wordt dankzij 3000 sneeuwkanonnen voorzien van sneeuw, mocht er dit jaar toch te weinig vallen. Vanaf begin november kun je terecht op de hoger gelegen pistes en tot eind april blijft het skigebied geopend, wanneer de Italiaanse zon al flink schijnt. Naast wintersporten kun je er ook terecht om te winkelen voor cadeaus, handgemaakte artikelen en grappa. Ook zijn er tal van wellnesscentra, waar je heerlijk kunt ontspannen tussen de intensieve skiavonturen door.

Grootste skigebied ter wereld

Door de constante investering in nieuwe faciliteiten en skiliften, heeft het gebied een ruim aanbod wintersportmogelijkheden met aanzienlijk verkorte wachttijden. Het gebied is het grootste skigebied ter wereld met 12 skiregio’s, 450 skiliften en 1200 pistekilometersen. Middels de 3000 sneeuwkanonnen zijn ze in de gelegenheid om 90% van alle pistes van kunstsneeuw te voorzien. Enkele bekende skibestemmingen in de Dolomieten zijn Cortina d’Ampezzo, Kronplatz, Val Gardena en Valle di Fiemme.

Het prachtige landschap van de Dolomieten

De Dolomieten ontstonden zo'n negentig miljoen jaar geleden door landmassa's die vanuit de zee omhoog gestuwd werden en de Alpen vormden. De Dolomieten werden in juni 2009 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Dit vanwege de prachtige gebergten met enorme pieken en steile rotswanden en het witte landschap.

Wat je niet mag missen tijdens je wintersportvakantie in de Dolomieten is de Sella Ronda route, die van Gröden naar Val di Fassa en Alta Badia loopt. De route van 26 kilometer kan worden aangepast aan niveau door de passages te verlengen. Tussendoor kan pauze genomen worden in een van de cafés en skihutten die op verschillende plaatsen aan de route liggen. De route staat goed aangegeven met wegbewijzering.

De Dolomieten met kinderen

Door het hele gebied heen zijn speeltuinen voor kinderen te vinden, waar kinderen van elke leeftijd terecht kunnen. Daarnaast zijn er tal van skischolen waar zelfs de allerkleinsten kunnen leren skiën. De hotels zijn kindvriendelijk en hebben over het algemeen speciale voorzieningen. Ook zijn er speciale familiearrangementen te boeken, waardoor je verzekerd bent van een prachtige sneeuwvakantie voor het hele gezin. Het skigebied staat dan ook bekend als een van de kindvriendelijkste wintersportplaatsen.

Waar wacht je nog op? Het is winter, er is sneeuw en de eindeloze pistes wachten op je.

Deel dit bericht

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie