Truffels zoeken in Piemonte

Bekijk accommodaties in Italie
Truffels zoeken in Piemonte

Italië is een prachtig land om op vakantie te gaan. Er is ontzettend veel te zien en te beleven op het gebied van natuur, cultuur én entertainment. Alleen grote steden al Milaan, Rome en Turijn zijn al een vakantie op zichzelf waard. Wanneer je in Turijn verblijft kun je ook een prachtig uitstapje naar Alba maken. Hier vind je een schitterende natuurlijke omgeving en je kunt truffels gaan zoeken in Piemonte. Een leuke en bijzondere activiteit om je vakantie compleet te maken.

Het zwarte goud

In deze streek vormt eten en drinken het hart van de cultuur. De truffel is een delicatesse en wordt dan ook veelvuldig gegeten. Een truffel groeit onder de grond op de wortels van bomen. Het zorgt voor een nootachtige smaak in veel gerechten. Maar ooit nagedacht hoe deze truffels dan eigenlijk gevonden worden? In Piemonte kun je op pad met een ervaren truffeljager. Je gaat samen op zoek naar 'het zwarte goud' zoals truffels ook wel worden genoemd. Dat doe je te midden van de prachtige natuur die hier te vinden is. Even genieten van al het moois dat moeder natuur ons te bieden heeft en samen op zoek naar je eigen voedsel!

Samen op zoek naar truffels

Heel veel mensen weten niet hoe de truffels eigenlijk gevonden worden. We kunnen immers moeilijk bij iedere boom de wortels bloot leggen om te kijken of er truffels te vinden zijn. Daarom maken truffeljagers gebruik van een speurhond. Deze ruikt precies waar de truffels te vinden zijn. Je gaat in Piemonte met een hele groep mee met een professionele truffeljager. Terwijl zijn hond midden in de natuur naar de truffels zoekt, vertelt de truffeljager je alles over de fijne kneepjes van het vak. Leuk en leerzaam!

Talloze tochten

Zo'n avontuurlijk uitje is een welkome afwisseling op je vakantie in Italië. Waarschijnlijk zie je al meer dan genoeg culturele bezienswaardigheden en daardoor is dit weer net even wat anders. Doordat je een kijkje krijgt in de manier waarop de truffels worden gevonden, smaakt je eten met deze lekkernij nooit hetzelfde meer. En natuurlijk kun je aan het einde van de tocht ook de truffels proeven die jullie samen gevonden hebt! Verser kan natuurlijk niet! Wanneer je truffels wil gaan zoeken in Piemonte zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Er zijn verschillende georganiseerde tochten. Sommige daarvan zijn bijvoorbeeld inclusief een bezoek aan een wijnkelder waar je een uitgebreid diner krijgt. Uiteraard spelen de truffels in de verschillende gerechten een ontzettend belangrijke rol. Overigens is het wel aan te raden om ruim om tijd te reserveren wanneer je truffels wil gaan zoeken in Piemonte. Het is een erg populaire activiteit die vaak volgeboekt zit!

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie