Chianti wijnroute Toscane rijden

Bekijk accommodaties in Italie
Chianti wijnroute Toscane rijden

Optimaal proeven van het Italiaanse leven. Dat is wat er gebeurd als je de Chianti wijnroute door Toscane rijdt. Met de auto doorkruis je maar liefst zeven belangrijke wijngebieden met elk zijn eigen charme. Het zijn wijngaarden die soms al eeuwenlang worden beheer door families. Als echte liefhebber van wijn ontkom je er niet aan deze unieke Italiaanse wijnroute met de auto te rijden. Wat maakt deze wijnstreek zo bijzonder en waarom is het de moeite waard deze route rijden en deel te nemen aan een wijnproeverij in de Chianti streek? 

Chiantigiana - Charmantste autoroute van Italië

De Chiantigiana (SR 222) wordt ook wel de mooiste en charmantste autoroute van Italië genoemd. Tijdens deze indrukwekkende autoroute maak je kennis met de mooiste wijngaarden van Toscane. Je rijdt van Florence naar Siena door een heuvelachtig landschap die volledig is bedekt met wijngaarden. De Chianti streek is al meer dan twee eeuwen lang de bekendste wijnstreek in Italië.

Een inspirerende trip door Chianti

Je kunt een trip door Chianti zo inspirerend mogelijk maken als je zelf wilt. Neem zeker de tijd om wat oude stadjes te bezoeken tijdens het rijden van de Chianti wijnroute. Vind je het leuk om goed wijnadvies te ontvangen van een professional? Vraag dan aan een wijnhandelaar hoe het oogstjaar is geweest. Dat maakt het voor jou gemakkelijker om de aroma van een wijn te beoordelen. De droogte of warmte van de zomer is uiteindelijk bepalend voor de smaak van de wijn.

Wanneer rijd je de Chianti wijnroute in Toscane?

De beste periode om de auto te pakken en de Chianti route te rijden is in de maand september. Dit is kort voor of tijdens de wijnpluk. De druiventrossen zijn dan op hun mooist en bovendien heb je de kans om deel te nemen aan verschillende oogstfeesten. Tijdens de derde week van september kan dit bijvoorbeeld in het plaatsje Panzano. De verschillende lokale wijnen zijn dan te proeven en te keuren. Voor de echte wijnliefhebbers is dit natuurlijk de ultieme wijnervaring!

Neem deel aan een wijnproeverij

Tijdens het rijden van de Chianti wijnroute ontkom je er natuurlijk niet aan om af en toe even deel te nemen aan een wijnproeverij. Zeker als je niet teveel drinkt, is een wijnproeverij in Toscane een absolute aanrader. Tijdens de wijnproeverij maak je veelal een uitstapje naar de wijngaard of wijnkelder. Uiteraard ontbreken de typische Italiaanse lekkernijen niet bij een wijnproeverij in Toscane.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Italie jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Italie